Презентація до уроку з Я досліджую світ на тему "ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПОРИ РОКУ?"

Про матеріал
Презентація до уроку з Я досліджую світ на тему "ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПОРИ РОКУ?" за програмою Р. Шияна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПОРИ РОКУ?

Номер слайду 2

«Мозковий штурм»— Яку форму має глобус? Чому?— Що таке полюси?— Що таке вісь?— Що таке горизонт?— за який час Земля робить повний оберт навколо своєї осі?— Що є супутником Землі?

Номер слайду 3

Робота з глобусом— Знайдіть на глобусі Північний і Південний полюси; екватор.— Покажіть екватор; північну і південну півкулі.— Як сонячні промені падають на поверхню Землі?— Чи можуть сонячні промені пройти крізь непрозорий предмет або обігнути його?— Що утворюється, коли на шляху променів трапляється непрозорий предмет?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Цілі: розширити уявлення учнів про причини змін пір року на Землі; дослідити прцес зміни пір року; розвивати вміння спостерігати, порівнювати, аналізувати, робити висновки; виховувати пізнавальний інтерес. Очікувані результати: Знати які природні процеси зумовлюють зміну пір року. Вміти пояснювати чому і як змінюються пори року на Землі. Розуміти як рух Землі навколо Сонця впливає на зміну пір року. ТЕМА: ЧОМУ НА ЗЕМЛІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПОРИ РОКУ?

Номер слайду 6

https://youtu.be/_6-2b. TZXltw?si=Tn. Sowokq. EQa. Qw. Fd3

Номер слайду 7

1. Що таке екватор?2. На які частини екватор ділить Землю?3. За скільки днів Земля робить повний навколо Сонця?4. Скільки днів у високосному році?

Номер слайду 8

Практична робота— Розташуйте глобус до джерела світла так, щоб Південна півкуля освітлювалася більше, Північна — менше.— У тексті «Чому змінюються пори року» знайдіть ту частину тексту, яка б відповідала такій ситуації. Придумайте заголовок до цієї частини тексту. Яка пора року буде в північній півкулі, а яка — в південній? Чому?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Опрацювати с. 91 у підручнику, виконати завдання 2 письмово. Продовж речення. На уроці я дізнався про….. Для мене було новим ……Мені було цікаво дізнатись про…

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
27 грудня 2023
Переглядів
199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку