Презентація до уроку з ЯДС у 4 класі «Що таке екологічні проблеми».

Про матеріал
Презентація до уроку з ЯДС допоможе глибше зануритися до екологічних проблем та знайти їх шляхи вирішення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з «Я досліджую світ» у 4 класі Тема уроку: «Що таке екологічні проблеми».

Номер слайду 2

Наш дивний світ такий, як казка, Он в небі хмаронька пливе. Тож бережи його, будь ласка, Все в ньому гарне і живе. Он квітка полум'ям палає, Яскраве сонечко блищить. Чарівна пташечка співає, Все в дивосвіт прийшло, щоб жить.  1. Створення емоційного настрою.

Номер слайду 3

Гра «Асоціативний кущ».

Номер слайду 4

Екологічні проблеми

Номер слайду 5

3. Робота з підручником(с.117)- Назвіть чинники забруднення за схемою.-Які характерні для вашої місцевості?

Номер слайду 6

Екологічна фізкультхвилинка «Ми з природою єдині». Всі ми – діти землі і неба!(Руками вказують на себе, опускають їх вниз, піднімають вгору) Всі, хто маленький, хоче рости!(Повторюють  попередні рухи )«Чисті повітря й водичку нам треба»,- просить з нас кожен: і я, і ти(Через сторони руки опускають, нахиляючись до «водички». Схрещуючи їх перед собою, знову піднімають вгору. Роз’єднуючи руки над головою, опускають через сторони вниз, на слово «я» руками вказують на себе, на слово «ти» - на товариша.)Хочемо ми, щоб сонце світило!(руками показують на себе, піднімають їх вгору.)Хочемо ми, щоб  поле родило!(Руками показують на себе, а потім – на поле.)І щоб навколо квіти цвіли!

Номер слайду 7

1. Гра «Встановіть відповідність»:-Встановіть відповідність між екологічною проблемою та її причиною: Екологічна проблема. Причина. Забруднення моря. Вирубка лісу, розорювання земель. Опустелювання. Хімікати, мінеральні добрива. Висихання річок й озер. Транспортування нафти. Забруднення ґрунту. Промислові стічні води

Номер слайду 8

2. Завдання «Fish Bone» («Риб’ячий скелет»). -Заповніть таблицю екологічних проблем та їх причини:

Номер слайду 9

2. Складання пам’ятки. Пам’ятка для людини:1. Зберігай енергію в повсякденному житті.2. Купуйте енергоефективні побутові прилади.3. Вимикайте функцію очікування (телевізори, комп’ютери, інші відеопристрої, що).4. Економте воду та енергію.5. Будуйте розумно.6. Сортуйте сміття.7. Обирайте економний транспорт.8. Не купуйте зайвого.9. Допомагайте природоохоронним організаціям. 

Номер слайду 10

Земля нам мати, бо життя дарує,Годує всіх, для нас цвіте й росте.І щедрістю безмежною дивує,Та пам’ятайте завжди і про те,Що ми тут гості, а природа вічна,Вона й до нас уже давно була. Така ж чудова, дивна і лірична…Не заподійте цьому світу зла.

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 травня
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку