Презентація до уроку "Засоби безпеки у транспорті"

Про матеріал
Хоч би якими зручними були салони автобусів і тролейбусів, у транспорті завжди існує небезпека. Ця презентація допоможе донести до учнів знання та вміння щодо заходів безпеки, які можуть виникати в транспорті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 7. Засоби безпеки у транспорті

Номер слайду 2

На цьому уроці:• дізнаєтеся про засоби безпеки у громадському транспорті;• потренуєтеся приймати положення, які під час аварії є найбільш безпечними;• продемонструєте, як діяти під час пожежі в салоні громадського транспорту.

Номер слайду 3

Засоби безпеки у громадському транспортіРозгляньте малюнок і знайдіть у салоні автобуса:• 2 аварійні виходи;• 2 вогнегасники;• 2 аптечки;• 2 молотки для розбиття шибок.

Номер слайду 4

ЯК ПОВОДИТИСЯ ПІД ЧАС АВАРІЇА) таке положення найкраще приймати в разі лобового зіткнення: нагніть голову, обхопіть її руками, упріться ліктями в переднє сидіння;Б) у разі удару транспорту ззаду треба встигнути зісковзнути вниз, упертися головою в спинку свого сидіння, а ногами — у спинку переднього сидіння;В) таке положення є найбезпечнішим у разі бокового зіткнення: ногами упріться в підлогу, а руками міцно тримайтеся за переднє сидіння, сховавши між ними голову.

Номер слайду 5

ПОЖЕЖА В САЛОНІЯкщо у транспорті виникла пожежа, головне — не панікувати та якнайшвидше вибратися з салону.

Номер слайду 6

Що слід зробити насамперед, побачивши в салоні транспортного засобу вогонь або відчувши запах диму?Як захистити органи дихання від отруйних газів?Як вибратись із салону, якщо двері не відчиняються?Яку шибку легше розбити — лобову чи бокову?Чим треба скористатися для надання домедичної допомоги постраждалим?

Номер слайду 7

За допомогою блок-схеми складіть пам'ятку і розкажіть, як діяти, якщо ви відчули у салоні запах диму.

Номер слайду 8

ПОВТОРИМО:1. Назвіть засоби безпеки у громадському транспорті.2. Оберіть положення, яке є найбільш безпечним у разі удару транспорту ззаду.

Номер слайду 9

3. Оберіть пропущені слова.• Якщо в салоні громадського транспорту ви відчули запах диму, то сповістіть (водія/поліцію).• Якщо хтось постраждав, то скористайтесь автомобільною (шиною/аптечкою).• Відчиніть двері за допомогою кнопки (аварійного/термінового) відкриття дверей.• Якщо кнопка не спрацювала, то розбийте (задню/бокову) шибку.• Якщо в салоні немає (молотка/сокири), можна, тримаючись за поручень, вдарити обома ногами в центр бокової шибки.

Номер слайду 10

4. Оцініть свої досягнення. Я знаю, як діяти, якщо у транспорті виникла пожежа. Я можу змоделювати свої дії під час небезпечної ситуації у транспорті.

Номер слайду 11

Домашнє завдання:1. Прочитайте параграф 7 підручника2. Напишіть одне правило, яке ви найкраще засвоїли з цього уроку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Prokhorova Inna
    ПРОСТО СУПЕР. ДУЖЕ ДЯКУЮ
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 жовтня 2022
Переглядів
2737
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку