Презентація до уроку "Завоювання Нового Світу", 8 клас.

Про матеріал
Презентація до уроку "Завоювання Нового Світу", 8 клас. Підручник: Щупак І.Я. Всесвітня історія : підруч. для 8 кл. закладів загальної середньої освіти / І.Я. Щупак, О.В. Бурлака, Н.С. Власова, І.О.Піскарьова, Д.О. Секиринський. — Київ : УОВЦ «Оріон», 2021. — 192 с. : іл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Завоювання Нового світу План: Конкістадори в Америці;Перші колонії в Новому світі;Наслідки та значення ВГВ.

Номер слайду 2

У 1495 р. король і королева Іспанії видали указ, що дозволяв охочим споряджати експедиції до Нового Світу для пошуків золота та інших цінних ресурсів.Іспанська влада вирішувала дві важливі проблеми: позбавляла небезпечної сили ідальго (дворян), які не знаходили заняття після завершення Реконкісти, і забезпечувала собі нове джерело прибутків.

Номер слайду 3

Конкіста (завоювання) Нового Світу розпочалася за цим указом, і в ній взяли участь конкістадори, налічувалося від 5 до 10 тисяч осіб. У 1508 р. конкістадор Хуан Понсе де Леон заснував перше іспанське поселення в Америці на острові Пуерто-Рико, м. Сан-Хуан. У 1513 р. Іспанці захопили півострів Флорида («Квітуча земля»). У 1517—1518 рр. іспанські конкістадори розпочали завоювання держави майя — найдавнішої із цивілізацій доколумбової Америки.

Номер слайду 4

Флоріда. Пуєрто-Ріко. Розгляньте зображення. Як індіанці зустріли іспанських конкістадорів?

Номер слайду 5

У 1519 р. іспанський конкістадор Ернан Кортес здійснює експедицію до держави Ацтеків і розпочинає завоювання сучасної Мексики. У 1531 - 1536 р. іспанський конкістадор Франциско Пісарро підкорює державу Інків. У 1542 р. утворюється віцекоролівство Перу. У 1535 р. утворюється віцекоролівство Нова Іспанія.

Номер слайду 6

Облога Теночтітлана. Невідомий художний друга половина XVII ст. Штурм теокаллі Ернаном Кортесом. Худий. Еммануель Лойце, 1848 Розгляньте зображення. Які переваги мали конкістадори перед індіанцями?

Номер слайду 7

Конкістадори швидко розгромили індіанців завдяки перевазі в озброєнні і підкорили їхні держави. Колонізація Нового Світу призвела до становлення Іспанської імперії, наймогутнішої держави в світі. Але становлення імперії, тяжко далось індіанським народам. У них відбирали землю, насильно примушували приймати католизизм, брали в рабство. Із 40 млн. індіанців які населяли Америку доколумбової епохи, на 1630 р. залишилось 4 млн. чол.

Номер слайду 8

На Американських землях, іспанці почали облаштовувати плантації з вирощування цінних рослин: тютюну, цукрову тростину, бавовну та інш. Але індіанці виявились мало придатними для важкої праці на плантаціях, тому замість них до Америки, в якості рабів почали завозити африканців.

Номер слайду 9

Одним із наслідків колонізації Нового Світу стала поява світової торгівлі, яку започаткував «Колумбів обмін» - масовий обмін тваринами, рослинами, надбаннями культури, людськими популяціями (у тому числі рабами), інфекційними захворюваннями та ідеями між американською та афро-євразійською півкулями після подорожі до Америки Христофора Колумба в 1492 році. Розгляньте зображення. Які товари європейці завезли до Європи в наслідок Колумбового обміну, а які відвезли до Амерки?

Номер слайду 10

Наслідки Колонізації Нового Світу: Виникла світова (трикутна) торгівля;Іспанія та Португалія стали провідними світовими державами;В Європі з’явились нові с/г культури;Створена колоніальна система;В Європі відбулась «Революція цін». Відкриття Америки, її колонізація та навколосвітня подорож підштовхнули розвиток технологій та науки в Європі.

Номер слайду 11

{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}Хронологія:1495 р. початок Конкісти (завоювання) Нового Світу.1508 р.заснування першого європейського поселення в Америці.1519 р. Знищення держави Ацтеків Ерн. Кортесом.1531 р. Знищення держави Інків Ф. Пісарро.1535 – 1542 рр. Утворення іспанських віцекоролівств Нова Іспанія та Перу.

Номер слайду 12

Д/з:§ 3 (читати);Письмово: Поняття: «Конкіста»; (1б.)Дати: слайд №11; (2б.)Упорядкуйте хронологічну послідовність: (8 б.).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Степанець Анастасія Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
5225
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку