Презентація до уроку "Зимові чудеса - сніжинки." 2 клас НУШ

Про матеріал
Урок музичного мистецтва для 2 класу НУШ, за програмою Р. Б. Шияна. Матеріал уроку розроблено до підручника «Мистецтво» 2 клас, автори: О.Калініченко, Л.Аристова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З неба зірочки летять, Землю укривають, А коли прийде весна – Всі вони розтануть. Хто на місці не сидить, А несеться і летить, Жваво у танку кружляє, Наших діток звеселяє?Зірка сніжно біла На рукав мені злетіла, Поки ніс її сюди, Стала краплею води. СНІЖИНКИ – ЧАРІВНИЦІ

Номер слайду 2

Пролітають біленькі сніжинкиІ сріблясто на сонці блищать. Мамо, мамо, чому я сніжинки. Не умію ніяк упіймать?Вже здається, що ніби й спіймаю,А відкрию долоню: нема!Лиш водичка з долоні стікає. Лиш водичка в долоні сама. Каже мама здивовано доні:— А чи знаєш, чому це так є?Бо у тебе тепленька долоня,А сніжок від тепла розтає.І помислила доня хвилинку,Рукавичку наділа свою.— Мамо, — каже, — тепер я сніжинку. Вже напевно, напевно, зловлю!

Номер слайду 3

Ми знову на балетній виставі Петра Чайковського «Лускунчик». «ВАЛЬС СНІЖИНОК»

Номер слайду 4

Зі світу цікавого: ЯК УТВОРЮЄТЬСЯ СНІГ?Гіперписилання на відео! Цікаві факти про сніг! Гіперпосилання до відео! Натисни картинку!

Номер слайду 5

Тема СНІЖИНКИ в творчості композиторів. Олександр Цфасман «СНІЖИНКИ»Клод Дебюссі «СНІГ ТАНЦЮЄ» з циклу «Дитячий куточок»

Номер слайду 6

РИТМИ ЗИМИ

Номер слайду 7

Яків Степовий «СНІЖИНКИ»Ми білії сніжиночки. В небесній царини,Легенькі, як пушиночки,Летімо всі сюди. Ось хмаронька сіренькая,-Вона була наш дім,Ми з неї всі спустилися,Тут сядьмо посидім. Лягти на землю хочеться,А вітерець лихий. Все віє, розганяє нас. Мерщій, мерщій, мерщій!

Номер слайду 8

СХЕМИ

pptx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку