Презентація до уроку ''Значення рослин для існування життя на планеті Земля''

Про матеріал
Мета: Систематизувати уявлення учнів про рослини. Обгрунтувати біологічну доцільність існування рослин. Поглибити знання учнів про роль рослин в біосфері як невід'ємного компоненту екосистем. Розвивати аналітичне мислення; формувати інформаційну компетентність через підготовку та захист учнівських міні-проектів: та здоров'язберігаючу компетентність учнів. Виховувати позитивне екологічне мислення та ціннісне ставлення до рослин як невід'ємної складової навколишнього середовища та окраси природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення рослин для існування життя на планеті Земля.

Номер слайду 2

Завдання уроку - Систематизувати уявлення учнів про рослини - Обгрунтувати біологічну доцільність існування рослин. - Поглибити знання учнів про роль рослин в біосфері як невід'ємного компоненту екосистем.

Номер слайду 3

Поміркуйте! «Яких змін зазнають екосистеми планети у разі зникнення з біосфери таких живих організмів як рослини ?»

Номер слайду 4

Із запропонованого переліку вибрати рослини які належать до різних відділів: -1 група учнів – відділ Мохоподібні; - 2 група учнів - відділ Плауноподібні; - 3 група учнів – відділ Папоротеподібні. Типові представники різних груп грибів 1)ключ- трава 7)дикран 2)зозулин льон 8)сальвінія 3)селагінела 9)вудсія альпійська 4)марсилія 10)листовик 5)баранець 11)адіантум венерин волос 6)страусове перо 12)бріум 13)сфагнум

Номер слайду 5

Перевірте себе 1) ячмінь 2) амброзія 3)цикорій 4)звіробій 5)осока 6)росянка 7)наперстянка 8)конюшина 9)барвінок

Номер слайду 6

Рослини рекордсмени України. найдовговічнішим деревом України вважається тис ягідний, вік якого 4 тисячі років. найстарішим деревом в Україні вважається 1300-річний дуб в урочищі Юзефин Рівненської області. найвище дерево в Україні - модрина європейська в Рахові, яка у 140 років мала висоту 54 метри. найнебезпечнішим деревом під час грози, тобто таким, що притягає електричні розряди, є дуб звичайний найдовше коріння серед рослин України (понад 15 метрів) має люцерна посівна. Це цікаво.

Номер слайду 7

Що може бути солодше цукру? Що може бути солодше цукру? Листя парагвайського чагарнику стевія більш ніж в 300 разів солодше цукру, а листя мексиканської цукрової трави - в 1000 разів. Червоні ягоди рослини «Тоуматокус даннелій» з африканської савани солодше цукру в 2000 разів, а червоні ягоди «Діоскорефіллюм куммінісіі» з лісів Нігерії та інших західноафриканських країн - в 3000 разів. У Західній Африці росте і сама солодка рослина - чагарник «кетемф», що містить речовину тоуматин, що перевершує по солодкості цукор в 100000 разів!  НЕЙМОВІРНО

Номер слайду 8

Ваша думка ? «Яких змін зазнають екосистеми планети у разі зникнення з біосфери таких живих організмів як рослини ?»

Номер слайду 9

   В озонову дірку подивився янгол:       — Господи, скажи їм, щоб вони схаменулись!       Л. Костенко 

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
20 серпня 2023
Переглядів
174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку