Презентація до уроку "Знаходження числа за його відсотками".

Про матеріал
Презентація на заявлену тему , яка допомогає формувати свідоме і бережливе ставлення до природи , прагнення зберегти красу рідної Землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕЛІКАН

Номер слайду 2

ПЕЛІКАН . На території України зустрічаються два види пеліканів: рожевий та кучерявий .Поодинокі зустрічі цих птахів відбуваються майже на всьому українському узбережжі Чорного та Азовського морів, постійні ж популяції існують в українській частині дельти Дунаю. Кучерявий пелікан чисельністю в декілька пар гніздиться в плавнях на південному та східному узбережжі озера Кугурлуй, а харчується на всій території дельти.Рожевий пелікан донедавна гніздився тільки в румунській частині дельти, а в українську прилітав харчуватись. Але, починаючи з 2001 року, співробітники Дунайського біосферного заповідника кілька разів виявляли гнізда рожевого пелікана на території цього заповідника, тобто в українській частині дельти Дунаю.

Номер слайду 3

БАЛОБАН

Номер слайду 4

БАЛОБАН Балобан — рідкісний вид великих соколів,. Один з 37-ми видів роду у світовій фауні, один з 8-ми видів роду у фауні України . Станом на 2009 р. чисельність на території України сягала не менше 250–300 пар. На більшій частині світового ареалу чисельність виду зменшується через різке скорочення кормової бази, нелегальний відлов самиць та вилучення з гнізд пташенят з метою контрабандного вивезення за кордон.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ОРЛАН БІЛОХВІСТ Один із найбільших представників хижих птахів Євразії — розмах крил досягає 2,5 м. Характерною рисою виду є білий хвіст у дорослих особин (у молодих птахів забарвлення хвоста буре). Оселяється в прибережних лісах поблизу водойм, багатих рибою. Гнізда влаштовує на високих деревах, подалі від людей. У більшості районів поширення є рідкісним. У середині XX ст. його чисельність драматично скоротилася внаслідок переслідування з боку людини та отруєння птахів отрутохімікатами. Протягом останніх декількох десятиліть чисельність в багатьох країнах частково відновилася. В Україні осілий, кочовий, перелітний птах.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

СИЧИК ГОРОБЕЦЬ До нього належать найменші представники ряду з загальною довжиною від 12 до 25 см. Найдрібніші сичики-горобці мешкають у західній півкулі; у східній півкулі зустрічаються види з більшими розмірами. У сичиків-горобців маленька заокруглена голова з невеликими очима, круто загнутим коротким дзьобом. Крила короткі та заокруглені, хвіст відносно довгий, становить близько 2/3 довжини крила. Відносний розмір лап дуже великий, що пов'язано з тим, що ці птахи — дуже активні хижаки, нападають на здобич розміром з них самих. Живляться сичики-горобці ссавцями, дрібними птахами, ящірками, комахами. Гнізд не будують, відкладають яйця — частіше за все 3-4 — в природних та штучних дуплах.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ХОХІТВА Вид занесено до Європейського червоного переліку, включено до Червоної книги України (1994, 2009), до Конвенції з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори (CITES) (Додаток ІІ) та Бернської (Додаток ІІ) конвенцій. В Україні ареал цього птаха Керченський півостров, мігрує та зимує в Присивашші, Степовому Криму, Північно-західному Приазов'ї. Живляться головним чином вегетативними частининами, квітами та зернами трав'яних рослин

Номер слайду 11

Номер слайду 12

СІРИЙ ЖУРАВЕЛЬ На території України гніздиться на Поліссі, іноді в заболочених долинах річок Лівобережного Лісостепу. Включено до Червоної книги України (1994, 2009). В Україні охороняється в Поліському природному заповіднику, де гніздиться близько 20 пар. Живиться переважно рослинною їжею (зелені частини рослин, насіння злаків, ягоди брусниці, журавлини); поїдає також комах, молюсків, червів, дрібних хребетних, яйця птахів

ppt
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку