Презентація до уроку "Звичайні дроби"

Про матеріал
Мета даного уроку: систематизувати та узагальнити знання; застосовувати вміння і навички при розв’язуванні задач; перевірити свої вміння додавати і віднімати дроби з однаковими знаменниками; виховувати працьовитість, активність, самооцінку, інтерес до математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звичайні дроби5 клас

Номер слайду 2

Систематизувати та узагальнити знання; Застосовувати вміння і навички при розв’язуванні задач;Перевірити свої вміння додавати і віднімати дроби з однаковими знаменниками;Виховувати працьовитість, активність, самооцінку, інтерес до математики. Мета уроку

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 4

1. Запиши у вигляді дробу частку 5:13. Відповідь: В) . 2. Яка з нерівностей правильна?3. Який із запропонованих дробів є правильним?4. Автобус має проїхати 80 км. За першу годину він проїхав цієї відстані. Скільки кілометрів він проїхав за першу годину?Відповідь: Б) > . Відповідь: Г) . Відповідь: А) 45 км.

Номер слайду 5

5. Виділи цілу і дробову частину мішаного числа . Відповідь: В) .6. Знайди значення виразу .7. Першого дня магазин продав 40 кг цукерок, що ста-новить завезених цукерок до магазину. Скільки кіло-грамів цукерок залишилось у магазині?8. Вирази 7 кг 13 г у кілограмах. Відповідь: Г) . Відповідь: Б) 60 кг. Відповідь: В) кг.

Номер слайду 6

9. Розв'яжи рівняння . Відповідь: А) . 10. Розв'яжи рівняння . 11. Скільки існує натуральних чисел п таких, що дроби і одночасно є неправильними?12. Велосипедист за першу годину усього шляху, а за другу — усьго шляху. Відомо, що за дві години велосипедист подолав 27 км. Скільки кілометрів становить увесь шлях велосипедиста?Відповідь: Б) 6. Відповідь: Б) 4 . Відповідь: В) 51 км.

Номер слайду 7

Усний рахунок

Номер слайду 8

Який дріб зайвий? Чому?

Номер слайду 9

Розмістити в порядку зростання дроби

Номер слайду 10

Виконати дії:1.2.4.3.

Номер слайду 11

І команда ІІ команда ІІІ команда

Номер слайду 12

І команда ІІІ команда34145878 ЛМКСИА79441178 ЕКЯСОВ17353910059 ЕВРЕЖОІІ команда

Номер слайду 13

Номер слайду 14

МАТЕМАТИЧНИЙ ДИКТАНТ

Номер слайду 15

Порівняти:

Номер слайду 16

Виділити цілу і дробову частину Запишіть у вигляді неправильного дробу

Номер слайду 17

Виконайте дії:

Номер слайду 18

Самостійна робота

Номер слайду 19

Варіант ІПодорожуючи на човні по Дніпру, Барвінок за перший день проплив 72 км, за другий день – того, що проплив за перший день, а за третій – того, що за другий. Яку відстань Барвінок проплив за три дні?Варіант ІІЗ двох портів відстань між якими 576 миль, одночасно назустріч один одному вийшли кораблі капітана Врунгеля і Сіндбада-мореплавця. Яхта капітана Врунгеля проплила за день 42 милі, що становить того, що проплив за день корабель Сіндбада. Через скільки днів після початку руху зустрінуться славетні мореплавці?

Номер слайду 20

Робота в групах

Номер слайду 21

І група Розв’язати рівняння: ІІ група Розв’язати рівняння: ІІІ група Розв’язати рівняння: ІV група +Розв’язати рівняння:

Номер слайду 22

Вивчаючи тему «Звичайні дроби», я навчився…Підсумок уроку Вивчаючи тему «Звичайні дроби», ми навчилися…

Номер слайду 23

Повторити §27-§33, Стор. 247-248 Завдання для перевірки знань №6 Домашнє завдання

pptx
Додано
13 січня 2022
Переглядів
560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку