Презентація "Звичайні дроби"

Про матеріал

Урок узагальнення і систематизації знань з теми "Звичайні дроби". Мета уроку: узагальнити та систематизувати знання учнів по темі «Звичайні дроби»; розвивати математичну мову, логічне мислення учнів; формувати пізнавальну компетентність; виховувати інтерес до математики, працьовитість, активність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета уроку: узагальнити та систематизувати знання учнів по темі «Звичайні дроби»; розвивати математичну мову, логічне мислення учнів; формувати пізнавальну компетентність; виховувати інтерес до математики, працьовитість, активність

Номер слайду 3

Цицерон

Номер слайду 4

Фронтальне опитування З чого складається дріб? Що показує знаменник дробу? Що показує чисельник дробу? Що означає риска дробу? Який дріб називають правильним? Який дріб називають неправильним? Як порівняти дроби з однаковими знаменниками? Як порівняти дроби з однаковими чисельниками? Як порівняти правильний дріб із неправильним? Як додати два дроби з однаковими знаменниками? Як відняти два дроби з однаковими знаменниками?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

І К Н И П Н І Д Ж С

Номер слайду 7

За однією з легенд, богиня Флора роздавала квітам костюми для карнавалу. Підсніжнику вона подарувала біле плаття. Сніг також захотів узяти участь у святі, однак для нього одягу не вистачило. Тоді він почав просити, щоб квіти поділитися з ним вбранням. Але вони боялися холоду й відмовляли снігові. Лише підсніжник вкрив його своїм хітоном. Разом кружляли вони у хороводі квітів і так сподобалися одне одному, що й досі є нерозлучними.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Назва “ крокус ” пішла, швидше за все, від старогрецького “kroke” (“ нитка ”, “ волокно ”), оскільки висушені стовпчики (рильця) крокусів нагадують нитки, волокна. Легенда розповідає про те, що житель Олімпу бог Гермес якось раз, змагаючись зі своїм другом Кроком, випадково вбив його. Оплакуючи, Гермес перетворив краплі його крові в прекрасні квіти крокуси – такі ж красиві, яким був його друг.

Номер слайду 11

Завдання 3. Встановити відповідність. 1. - а) 2. б) 3. в) 4. г) д)

Номер слайду 12

З появою на землі цієї квітки пов'язана легенда, не обійшлося тут без любові і ревнощів. Одна зла жінка задумала погубити доньку свого чоловіка, бо не хотіла, щоб він ходив зустрічатися з нею і своєю колишньою дружиною. Заманила вона її до обриву і зіштовхнула з нього. Тим часом мати, виявивши пропажу дівчинки, кинулася її шукати, але спізнилася, була дівчинка вже без душі. Кинулася вона на мачуху і, зчепившись, полетіли вони на дно яру. А на наступний день покрило схили його рослина, листя якого з одного боку були м'які, а з іншого боку жорсткі, і височіли над ними маленькі жовті квіти, що нагадували світле волосся дівчинки.

Номер слайду 13

1. 2. 3.

Номер слайду 14

Розповідають, що в одному пралісі жила відьма. Цілими ночами вона літала на мітлі, а вдосвіта верталася до своєї хатинки на курячих ніжках, щоб відпочити. Ляже і тільки задрімає, як тут півень закукурікає. Розсердилась відьма на півня, що спати не дає, й перетворила його в квітку. Квітка рясту й справді дещо скидається на голову півня.

Номер слайду 15

Жила-була собі злюща мачуха. Знущалася вона з сиріток. Одного разу вигнала їх з дому. Пішли сирітки до лісу, плачуть, мерзнуть. Голодні і сумні притулилися одне до одного під деревом. Аж гульк, з-за дерев вийшла Весна, а з нею і Сонечко. Пригріли, приголубили вони сиріток материнською ласкою і теплом, і ті розцвіли чарівними квітами. З того часу, як символ перемоги Добра над Злом, щовесни з’являються ніжні квітки Медунки.

Номер слайду 16

Походження наукової назви роду сягає давньогрецької міфології. Один з міфів розповідає про прекрасного юнака Нарциса, якого покохала юна німфа Ехо. Проте Нарцис не відповів на її кохання взаємністю. Від мук нерозділеного кохання Ехо так висохла, що від неї залишився тільки тихий голос. Нарциса ж за його жорстоку байдужість покарали боги Олімпу: він перетворився на квітку.

Номер слайду 17

Задача У магазині було 240 вазонів. Першого дня було продано усіх вазонів, а другого - . Скільки вазонів було продано за два дні разом?

Номер слайду 18

Одного разу біля берегів Голландії затонув в шторм генуезький корабель. Уламки його прибило до берега. А через кілька тижнів діти, що гралися на піщаній мілині, помітили майже біля самого краю прибою небачену ніколи квітку: листя її було схоже на листя тюльпана, а стебло було суцільно усіяне безліччю красивих квіточок, схожих на маленькі лілії. Квіти незвично пахли, і ніхто не міг пояснити, звідки тут з'явилося таке дивовижне чудо.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ppt
Додано
14 січня 2022
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку