Презентація до усного журналу "Основні правила харчування"

Про матеріал
Презентація до позакласного заходу. Усний журнал "Подорож сторінками книги Здоров`я. Основні правила харчування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто здоровий,той не плаче, жде його в житті удача. Він уміє працювати, вчитись і відпочивати

Номер слайду 2

Книга Здоров’я

Номер слайду 3

Подорож сторінками книги Здоров’я

Номер слайду 4

Наші предки знали, що споживали

Номер слайду 5

Номер слайду 6

КАШІ СТАНОВИЛИ ОСНОВУ ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 7

ГРЕЧКА ОВЕС ЯЧМІНЬ КУКУРУДЗА ПРОСО

Номер слайду 8

НАЙБІЛЬШ УЛЮБЛЕНІ ОВОЧЕВІ СТРАВИ БОРЩ КАПУСНЯК

Номер слайду 9

РІЗНОМАНІТНІ СТРАВИ З ГАРБУЗУ

Номер слайду 10

ОГІРКИ ПЕРЕЦЬ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ГОСПОДИНЕЮ СТОЛУ БУЛА - КАРТОПЛЯ ДЕРУНИ ВАРЕНИКИ ГАЛУШКИ

Номер слайду 13

М’ЯСНІ СТРАВИ БУЛИ РІДКІСТЮ

Номер слайду 14

СПОЖИВАЛИ БАГАТО ЛИШЕ САЛА Білий із рожевими прожилками — такий колір пропонував надати українському прапорові один німецький етнограф позаминулого століття, який стверджував, що українці люблять сало, як ведмеді мед. І цей учений, безумовно, мав рацію, тому що сало є найбільш розповсюдженою серед українців м’ясною їжею.

Номер слайду 15

СТРАВИ З ПТИЦІ ГОТУВАЛИ ТІЛЬКИ В НЕДІЛЮ

Номер слайду 16

ЯЙЦЯ СПОЖИВАЛИ НА СВЯТА

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Навіть у місті Коломия Івано-Франківської обл. знаходиться єдиний у світі Музей писанки

Номер слайду 20

МОЛОЧНІ СТРАВИ ВЖИВИЛИ ЧАСТІШЕ

Номер слайду 21

ЯК ЖЕ ЗМІЦНЮВАЛИ СВІЙ ОРГАНІЗМ НАШІ ПРЕДКИ? Українці в давнину чистили організм шляхом постування. Перед великими святами завжди є піст. Постили також у середу і п’ятницю щотижня. У ці дні люди не вживали м’ясної та молочної їжі.

Номер слайду 22

Гра “Вгадай страву за описом”

Номер слайду 23

Правила харчування

Номер слайду 24

1 правило Їсти потрібно 4 рази на день в один і той самий час. Якщо дотримуватися цього правила,то перед їжею з’являється апетит,їжа краще засвоюється.

Номер слайду 25

2 правило Обов’язково снідайте,коли йдете до школи.

Номер слайду 26

3 правило Корисно їсти молочні продукти, м’ясо, рибу, багато овочів та фруктів. Не захоплюйтесь надмірно солодоща- ми, мучними виробами, жирною і со- лоною їжею.

Номер слайду 27

4 правило Їсти потрібно правильно,добре пере- жовувати. Нехтування цим правилом спричиняє шлунково-кишковим захворюванням.

Номер слайду 28

5 правило Під час вживання їжі не можна відво- лікатися, займатися іншою справою. Це знижує апетит і погіршує засвоєн- ня продуктів.

Номер слайду 29

6 правило Не можна переїдати. Після надмірного вживання їжі почуватимешся ослаб- леним. Тоді не хочеться займатися спортом, бігати, вчитися. Переїдання є причиною багатьох хво- роб.

Номер слайду 30

Гра

Номер слайду 31

Наші друзі-Вітаміни

Номер слайду 32

А

Номер слайду 33

В КАШІ ХЛІБ М’ЯСО ЖОВТОК ГОРОХ

Номер слайду 34

С

Номер слайду 35

Д ЖИТНІЙ ХЛІБ МОЛОКО РИБА ПЕЧІНКА

Номер слайду 36

Наші друзі-Вітаміни

Номер слайду 37

СМАЧНІ ВОРОГИ ЦУКОР ЖИР СІЛЬ

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

ЧІПСИ СУХАРИКИ

Номер слайду 43

У ЗДОРОВОМУ ТІЛІ - ЗДОРОВИЙ ДУХ

Номер слайду 44

Книга Здоров’я

Номер слайду 45

МІКРОБИ ВІРУСИ ТА БАКТЕРІЇ

Номер слайду 46

Перед їжею завжди треба……. Якщо їжа впала на підлогу,то її не можна їсти,бо вона……….

Номер слайду 47

Овочі і фрукти перед вживанням треба……… Не можна вживати незнайому……….

Номер слайду 48

Щоб грипом не хворіти

Номер слайду 49

ШИПШИНА ПЕТРУШКА

Номер слайду 50

Соки

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Книга Здоров’я

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Подорож сторінками книги Здоров’я

ppt
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку