Презентація до відкритого заняття з української літератури на тему "Література української діаспори.Е.Андрієвська"

Про матеріал

Презентація до відкритого заняття з української літератури на тему "Література рідного краю.Творчість письменників української діаспори". Містить відомості з життя Емми Андрієвської, показано її звязок з рідним краєм, вшанування пам'яті.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література українськоїдіаспори

Номер слайду 2

Літерату́ра украї́нської діа́спори або еміграці́йна літерату́ра — література, написана українськими письменниками в еміґрації, які з політичних, економічних, релігійних причин виїхали з України на постійне або тривале проживання за кордоном. ДІАСПОРА ДОНБАСУ:поетеса, прозаїк і художниця Емма Андрієвська (Німеччина)письменник Василь Гайворонський (США)поет і журналіст Володимир Біляїв (США)прозаїк і журналіст Віталій Бендер (Англія)поет Леонід Лиман (США)

Номер слайду 3

Емма Андрієвська. Народилася у 1931 році у місті Сталіно. З дитинства Андієвська мала феноменальну пам'ять. У 1943 році з матір'ю виїхала на Захід. У 1957 році закінчила Український вільний університет за спеціальностями філософія та філологія, захистивши у Володимира Державина магістерську роботу на тему «Причинки до засадничих питань з новітньої української метрики». 

Номер слайду 4

1957 року письменниця з усією родиною переїхала до Нью-Йорка, де працювала у Norcross Greeting Card Company, перевіряючи дизайн вітальних листівок. У Нью-Йорку Емма Андієвська також працювала бібліотекаркою у медичній бібліотеці. Протягом 1959 – 1963 працювала фрілансером на радіо «Свобода»Емма Андієвська лишалася штатним працівником радіо до 1995 року, також працювала диктором, сценаристом, режисером і редактором українського відділення радіо «Свобода».

Номер слайду 5

Працюючи на радіо, Андієвська не мала багато часу на власну творчість. Нині письменниця живе у Мюнхені, де інтенсивно працює над своїми творами, іноді по вісімнадцять годин на добу.

Номер слайду 6

У 1992 р. авторка вперше після довгого часу побувала в Україні. Після 2000 р. Андієвська декілька разів відвідала свою малу батьківщину — Донеччину. Там вона мала виставку картин у Донецькому художньому музеї, презентацію та зустріч із земляками у конференційній залі художнього музею, відвідувала Український культурологічний центр м. Донецька.

Номер слайду 7

pptx
Додано
7 квітня 2018
Переглядів
1442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку