Презентація до виховної години "Обережно! Соціальні мережі!"

Про матеріал
Мета: розширити й поглибити знання про соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які знаходяться в соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивувати до поширення цієї інформації у своєму середовищі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обережно!Соціальні мережі!

Номер слайду 2

Соціальна мережа – це структура, що базується на людських зв’язках або ж взаємних інтересах. В якості інтернет-сервісу соцмережа може розглядатися як платформа, за допомогою люди можуть здійснювати зв’язок між собою та групування за специфічними інтересами. Першу цеглину у фундаменті нового напрямку веб-сервісів заклав американський сайт Classmates.com, котрий відкрився ще у 1995 році, пропонуючи відшукати своїх однокласників та старих друзів. Через десять років, у 2005, шалений успіх «My. Space» призвів до швидкого розростання соціальних мереж та збільшення їх популярності серед користувачів.

Номер слайду 3

В Україні інтернетом користується понад 50% громадян. Актуальність захисту безпеки дитини в мережі як ніколи велика

Номер слайду 4

Загроза особистій безпеціОзнайомлення з порнографічними матеріалами, ненормативною лексикою, інформацією суїцидального характеру, расист. Ознайомлення з порнографічними матеріалами, ненормативною лексикою, інформацією суїцидального характеру, расистського, ненависницького чи сектантського змісту. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації. Формування залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет). Спілкування з небезпечними людьми (збоченці, шахраї, грифери). Залучення до виконання протиправних дій (хакерство, порушення прав та свобод інших).ського, ненависницького чи сектантського змісту. Загроза отримання недостовірної чи неправдивої інформації. Формування залежності (ігрової, комп’ютерної, інтернет).

Номер слайду 5

Небезпека для інших. Матеріали, існування та використання яких може стати причиною посягання на безпеку оточуючих (наприклад, інформація про створення вибухівки). Свідоме та несвідоме введення в оману. Вчинення протиправних дій, що тягнуть за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. Кібербулінг (приниження та цькування інших в мережі).

Номер слайду 6

Загроза персональній інформаціїРозголошення персональної та конфіденційної інформації (передусім через соцмережі):прізвищаіменаконтактисекретні дані кредитних картокномери телефонів. Загроза зараження ПК вірусами різної категорії. Небезпека завантаження програм зі шкідливими функціями.

Номер слайду 7

Як соціальні мережі впливають на Вас?Ви не можете не перевіряти свою сторінку. А раптом прийшло повідомлення? Цікавий запис на стіні, за який потрібно терміново поставити лайк? Нова фоточка ? Насправді Ви так не думаєте. Ви просто перевіряєте сторінку, тому що не можете її не перевіряти.80% опитаних дослідниками користувачів соцмереж зізналися, що не можуть не перевірити сторінку хоча б раз на добу. А третина опитаних займається цим з хворобливою регулярністю і приходить в жах при думці, що щось трапиться з їх записом. Психологічна залежність від соцмереж не менш міцна, ніж у курця від сигарет. Вона навіть отримала назву у американських психологів «Facebook Addiction Disorder» (щось на зразок «розлад фейсбук-залежності»).

Номер слайду 8

Кібер-булінг в соціальних мережах. Одна із форм переслідування дітей та підлітків за допомогою ІКТ. Для цього можуть створюватися сайти, на яких розміщуються матеріали, що компрометують дитину (фото, відеозйомки тощо). З метою кібер-булінгу використовуються сервіси миттєвих повідомлень, електронна пошта, соціальні мережі, ігрові та розважальні сайти, соціальні мережі, форуми та чати.

Номер слайду 9

Правила безпечної роботи в інтернетіНе давайте нікому своїх паролів. Не надавайте особистої інформації поштою чи в чатах без гострої на те потреби. Не реагуйте на непристойні та грубі коментарі, адресовані вам. Повідомляйте про ситуації в інтернеті, які вас непокоять (погрози, файли певного місту, пропозиції). Відмовляйтесь від зустрічей з випадковими людьми, з якими познайомились в онлайні. Не діліться своїми фото з незнайомцями.

Номер слайду 10

Не повідомляйте інформацію про кредитки батьків (номер картки, термін дії та таємний код). Не викладайте фото квитків, на яких видно штрих-код чи QR-код. Не скачуйте та не встановлюйте невідомі програми за посиланнями, навіть якщо їх надали друзі. Встановлюючи перевірені програми, контролюйте, щоб на ПК не додались небажані програми. Не переглядайте інформацію за невідомими посиланнями (друзі, які ними діляться можуть не підозрювати про загрозу). Не відкривайте листи-спам, вони можуть містити віруси.

Номер слайду 11

Прості секрети безпечного користування інтернетом. Пам'ятайте. Розмістивши інформацію в інтернеті, ви втрачаєте над нею контроль. Перевіряйте. Люди, з якими ділитесь інформацією, можуть використати її проти вас. Ви маєте довіряти тим, кому надсилаєте щось про себе. Думайте. Чи варто розміщувати інформацію, якщо не знаєте, як її використають і чи це не зашкодить вам чи близьким?

Номер слайду 12

Соціальна Мережа. Дивлюся у вікно і бачу аватарку І кожен день одне і теж - одне і теж Життя летить і все воно насмарку Закрите за стіною соц-мереж Ховаєм почуття за дивними словами Лиш обраним ми пишемо привіт Ми вже забули жити почуттями Бо інтернет є наш єдиний світ У статусах ми душу проливаєм Хто "лайкнув" нас той вже нас зрозумів Ми пишем тим кого в житті не знаєм. Стандартну заготовку "дружніх слів" Лиш мишки "klick" дарує нам свободу. Ми сонце бачим трошечки у вікно Нам комікси дарують насолоду Як треба жить забули ми давно Хтось скаже що залежності немає Хтось ставить "лайк" для когось із своїх Хтось всім на стіну пише що кохає Але це все породжує лиш "сміх"Так буде завжди, життя тут віртуальне Блокує наші справжні почуття Коли навчимося жити ми нормально Тоді й відчуєм справжній смак життя... LEaf

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Городнянський Степан Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 липня 2019
Переглядів
1800
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку