Презентація до виховної години "Українська національна кухня"

Про матеріал

Додаю презентацію до виховної години "Українська національна кухня". Українська кухня — національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю,нараховує сотні рецептів: борщі й пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печені та напої з фруктів і меду, відомі далеко за межами України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Українська національна кухня Підготувала Богданова Н.М., учитель КЗ “Маріупольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №63 Маріупольської міської ради Донецької області”

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Напої З напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко, кисляк та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар із сухофруктів, який влітку часто заміняють компотом. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси: хлібний — з сухарів, фруктовий — із дичок — сирівець, а також борошняний, як-от ціберей. А такі напої як чай та кава давно стали повсякденістю на усій території України.

Номер слайду 7

Пампушки з часником Чудове доповнення до борщу. Ці маленькі пухнасті булочки готуються з житнього чи пшеничного тіста, перед подачею на стіл обов'язково затовкуються часником. Скільки разів ми чули про російські «пончикі», американські «донатси», а можливо навіть і не здогадувалися, що пампушки — то майже теж саме, тільки своє, рідне.

Номер слайду 8

Сало вживають як самостійну їжу, головним чином, в сирому, запеченому вигляді, у вигляді шкварок або у вигляді різної приправи і жирової основи різних страв. Таку увага до свинини поріднює українську кухню з кухнями західних слов'ян і угорців та білорусів. Сало їдять не тільки сире, солоне, варене, копчене і смажене, на ньому не тільки готують, але ним шпигують інше м'ясо, де сало відсутнє. Сало також використовують для засмажування чи затовкування рідких страв: борщів, капусняків, юшок. Його використовують навіть у солодких стравах, поєднуючи з цукром або патокою.

Номер слайду 9

Борщ Це традиційна українська страва, яку їли бодай не щодня та подавали і на вечорницях, і на весіллі. Добре приготований у печі борщ не приїдався, а другого дня був навіть смачнішим, ніж першого.

Номер слайду 10

-м'ясо; - буряк; - картопля; - морква; - цибуля; - сало; - томат; - капуста; - часник.

Номер слайду 11

Гра “Так чи Ні”

Номер слайду 12

Українці їдять борщ зі сметаною Галушка-це фрукт Якщо ви бажаєте скинути зайву вагу,то треба їсти млинці Сало-національний український продукт Пиріг готується на пательні

Номер слайду 13

Юшку їдять виделкою Українці полюбляють пити узвар Капуста та буряк-популярні фрукти в Україні Українці- добрі баристи Більшість українців- вегетеріанці

Номер слайду 14

Завдання ВІДГАДАЙ СТРАВУ

Номер слайду 15

Вареники

Номер слайду 16

Деруни

Номер слайду 17

Голубці

Номер слайду 18

Домашня ковбаса

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Маслова Виктория
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Світова Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
10 січня 2018
Переглядів
19845
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку