Презентація до виховного заходу: "Наші права - щасливе дитинство!"

Про матеріал

Виховний захід на тему: "НАШІ ПРАВА - ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО"

Мета: познайомити учнів з основними положеннями Конвенції ООН «Про права дитини»; навчити правильно реалізовувати свої права, знати свої обов'язки; виховувати в учнів поважне ставлення до власної особистості та інших.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Наші права – щасливе дитинство!»

Номер слайду 2

Мета: Поглибити знання учнів про основні положення Конвенції ООН «Про права дитини»; навчити правильно реалізовувати свої права;ознайомити з життєво необхідними законами, прививати вміння використовувати знання законів в повсякденному житті, знати про свої обов'язки; виховувати поважне ставлення до своєї особистості і закону, правову культуру.

Номер слайду 3

1945 р. з метою мирних вирішень конфліктів між державами було створено ООН

Номер слайду 4

1948р. политичні культурні економічні соціальні громадянські - Всi люди народжуються вiльними i рiвними у своїй гiдностi та правах. Вони надiленi розумом i совiстю i повиннi дiяти у вiдношеннi один до одного в дусi братерства. . Кожна людина повинна мати всi права i всi свободи, проголошенi цiєю Декларацiєю, незалежно вiд раси, кольору шкiри, статi, мови, релiгiї, полiтичних або iнших переконань, нацiонального чи соцiального походження, майнового, станового або iншого становища

Номер слайду 5

загальна декларація прав людини була прийнята на третій сесії Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року. Декларація визначає базові права людини. Автори Декларації Канадець Джон Пітер Хампрей був головним автором, якому допомагали Елеонора Рузвельт із США, Рене Кассен з Франції, Пенг-чун Чанг з Китаю і багато інших.

Номер слайду 6

«Людська істота до досягнення 18 – річного віку - дитина»

Номер слайду 7

Чому для захисту прав дитини було прийнято окремий акт – Конвенцію ООН про права дитини? Бо дитину ні в чому не можна порівняти з дорослим

Номер слайду 8

Конвенція ООН про права дитини 1989 р. Впродовж 10 років(з 1979 по 1989) фахівці багатьох країн світу, що брали участь в Комісії ООН з прав людини, розробляли текст нового положення про права дитини, в якій би максимально враховувалися усі сторони життя дитини в суспільстві. Цей документ дістав назву Конвенції про права дитини, і був прийнятий Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 р. Основні положення Конвенції Дитина має право на життя і здоровий розвиток. Дитина має право на збереження своєї індивідуальності, включаючи громадянство, ім'я і сімейні зв'язки. Дитина має право на свободу особи, свободу думки, совісті і релігії. Це право включає свободу висловлювати свою думку в усній, письмовій або друкарській формі, у формі витворів мистецтва або за допомогою інших засобів по вибору дитини. Дитина має право на захист від усіх форм фізичного або психологічного насильства, експлуатації, зневаги, недбалого або грубого звернення як з боку батьків, так і законних опікунів або будь-якої іншої особи, що піклується про дитину.

Номер слайду 9

Конвенція визнає за дитиною право висловлювати свої думки, якщо висловлювання власної думки не завдають шкоди репутації та гідності іншої особи.

Номер слайду 10

«Лінощі – мати усіх вад» (В. Сухомлинський)

Номер слайду 11

«небажання знати – це символічні залізні грати» (В. Сухомлинський) Наслідком лінощів, неробства є обмеженість,убогість думки, примітивність почуттів, що може привести до злочину.

Номер слайду 12

Дякую за увагу

ppt
Додано
28 березня 2018
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку