презентація до виховного заходу "Як зберегти спокій?"

Про матеріал
Мета години спілкування: Ознайомити учнів з методиками заспокоєння у екстремальних ситуаціях. Навчити бути ефективними та успішними у навчанні через зниження рівня стресу, надавати собі першу психологічну допомогу. Розвивати в учнів вміння спокійно діяти у екстремальних ситуаціях. Завдання заходу: формування ціннісного ставлення до власного здоров’я, навичок боротьби із тривожністю та стресом;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як зберігати спокій?

Номер слайду 2

Які фактори можуть вткликати стрес? Які форми стресу бувають? Чому кажуть, що стрес - це удар по голові, нанесений зсередини?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Тест "Визначення ступеня схильності до стресу"Обробка й оцінка результатів1. Підсумуйте отримані вами бали.2. Із загальної суми слід відняти 18:сума балів близько 25 свідчить про стресовість;40-65 — стресовість значного ступеня;більше 65 балів — Ви на грані зриву. Чи піддаєтеся ви впливу стресу?Низький (0-6 балів) Вам можна позаздрити, Ви неймовірно стресостійкі. У непередбачених інебезпечних ситуаціях Ви спокійні та розсудливі. Якщо Ви набрали від 0 до 2 балів, то Ви, скоріше за все,віднеслись до тесту поверхово, тому що така степінь не піддавання стресам – це дійсно неймовірно. Середній (6-21 балів) Стреси Вам докучають, але особливих проблем не утворюють. Рівень стресу –середній. Це означає, що позбавлення від стресів не буде для Вас великою трудністю. Високий (21-34 балів) Рівень стресу – високий. Вам варто замислитися про наслідки. Якщо Ви незгущуєте фарби, то наслідки не за горами. Не нехтуйте своїм здоров’ям – Вам потрібно негайно змінитисвоє життя

Номер слайду 5

Стресостійкість. Збалансований графік. Ви будете ефективним лише за умови відпочинку. Ні в якому разі не нехтуйте вихідними та відпусткою, робіть перерви протягом дня та не працюйте цілодобово. Упевненість у собі. Для того, щоб за будь-яких умов залишатися спокійним, необхідно бути впевненим у власних силах. Щоб зберегти впевненість у собі на довготривалу перспективу, необхідно записувати свої успіхи, пам’ятати про сильні сторони та постійно вдосконалюватися. Хобі. Для зміцнення стресостійкості важливо мати улюблену справу поза роботою, яка відволікає від негативних думок та приносить вам радість. Медитація. Неабияким помічником у подоланні наслідків стресу є медитація. Декілька хвилин внутрішньої тиші дають можливість знайти рішення проблеми здавалося б всесвітнього масштабу або допомагають відволіктися від метушливого світу.

Номер слайду 6

Здоровий сон. Саме відпочинок уночі важливий для переосмислення, іншого погляду на збудник стресу та для відновлення енергії. Тому намагайтеся не нехтувати сном через незакінчений проєкт чи важливу подію. Концентруйтеся на позитивіДопоможуть підзарядитися та знайти «вакцину» для подолання стресу – позитивні моменти. Вміння помічати у своєму житті не лише чорні смуги допомагає краще пережити падіння та не втратити віру в краще. Все мине. Якщо негативна подія застала вас зненацька й ви ніяк не можете з нею справитися, важливо усвідомити, що ніщо не вічне. Будь-які кризи, проблеми чи пандемії рано або пізно закінчуються.

Номер слайду 7

Мозковий штурм «Антистресове дерево»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завданняІндивідуальне завдання для кожного: порівняйте результат вашого рівня стресу до використання порад та після 1-1.5 місяця іх використання. Для цього можна використати тест «Визначення ступеня схильності до стресу»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку