Презентація до вивчення розділу "Сучасна література" (Р.Дал та Т.Янсон)

Про матеріал
Матеріал до вивчення розділу "Сучасна літературв.У колі добрих героїв".Віхи життя Роальда Дала
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна література

Номер слайду 2

Роальд Дал (13.03.1916 -23.11.1990) –англійський письменник, автор романів, казок і новел

Номер слайду 3

Написав 17 книг для дітей, нагороджений 1983р. –Уїтбредовською премією (за прилучення широкого кола людей до читання), Всесвітньою премією фентезі, 1988р.,премією за найкращу дитячу книгу ( “Матильда”).

Номер слайду 4

Роальд був чудовим спортсменом, навіть був капітаном шкільної команди. Грав у футбольній команді. Захоплювався фотографією. Працював на шоколадній фабриці. Під час Другої світової війни був льотчиком-винищувачем у Найробі (Кенія). Професійний розвідник у США.

Номер слайду 5

Мав 5 дітей. Діти: Олівія (померла у 7 років;Тесса, Тео, Офелія та Люсі.

Номер слайду 6

Книга «Чарлі і шоколадна фабрика» була написана протягом 1961—1962 pp. Вона має присвячення: «Для Тео». Це був нелегкий період у житті письменника. Захворів його син Тео, небезпека була смертельною. А в 1962 р. померла донька Олівія. Щоб підтримати дітей, Дал почав вигадувати для них казки. «Зазвичай я розповідав їм різні історії щовечора, — згадував письменник. — Деякі з них були жахливі. Але раз чи двічі діти говорили: "А можна дізнатися продовження історії, ту яку ти розповідав останнього разу?". Так я почав писати "Джеймса ". Це так мені сподобалося, що, не зупиняючись, я перейшов до "Чарлі "

Номер слайду 7

За словами Дала, основою для історії стали дитячі враження автора. Під час навчання в школі-інтернаті «Рептон» він та інші хлопчики отримували цікаві подарунки. «Час від часу кожен хлопчик нашої школи отримував звичайну сіру картонну коробку. Хоч вірте, хоч ні, це був подарунок від великої шоколадної фабрики "Кедбері". Усередині коробки лежали дванадцять плиток, усі різної форми, з різною начинкою і всі з номерами від 1 до 12. Одинадцять із цих шоколадок були новими винаходами фабрики. Дванадцята, добре нам відома, була "контрольною"». Роальд та інші хлопці дегустували їх і ставилися до цього дуже серйозно. Один із висновків Дала звучав так: «Занадто тонкий смак для звичайного неба». Саме тоді він став сприймати шоколад як результат складних лабораторних досліджень і мріяв працювати в кондитерській лабораторії, уявляючи, як він створює новий, невідомий сорт шоколаду.

Номер слайду 8

Незвичайний музей письменника Селище Великий Міссенден (графство Бакінгемшир, Великобританія). У цьому будиночку знаходяться улюблені речі Роальда Дала: велика куля із шоколадної фольги, мамине крісло, жовті блокноти, в яких він писав завжди олівцем... Тут грають у ті ігри, які вигадав для дітей сам Роальд Дал .

pptx
Додано
12 квітня 2022
Переглядів
643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку