Презентація до всесвітнього Дня Матері

Про матеріал
В останній місяць весни, у травні, коли земля вкривається травами і квітами, коли стоять прекрасні дні і літо стукає у двері. Україна відзначає дуже світле та красиве свято – День Матері. Мама… Це – найдорожча і найцінніша у світі людина для кожного з нас. Перші кроки, перші слова, перші здерті коліна – все це її турботи, її справи, її життя. Де б не були і щоб не робили, куди б не закинула нас доля і щоб з нами не трапилося, ми знаємо, що материнське серце все відчуває, про все знає.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до всесвітнього Дня МатеріВиконала: вихователь та вчитель. Жук Олеся Миколаївна. ХФКСП

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

(Відео ролик «Вот так надо любить матерей» А. Безруков «Мама»). Вихователь. Добрий день, шановні відвідувачі святкового вернісажу. Вітаю Вас на нашому чудовому святі. У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято Матері. Мама, мамочка, матуся… Скільки ніжності, тепла і любові у цьому слові, що називає людину, яка для всіх найближча, найдорожча, найрідніша. Святкування стало популярною і доброю сімейною традицією.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Учень №1. День Матері — свято, яке стало поширюватися по всій Україні не так вже давно. Яка історія походження цього свята? Чому саме у травні ми його святкуємо? День Матері відзначається у другу неділю травня, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

(Відео ролик Олег Винник – «Мати каже правду»). Учень №2. Вперше організувала День Матері американка із Філадельфії Анна Джарвіч у 1910 році. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля» Олена Кисилевська. Відтоді в другу неділю травня День Матері відзначали дуже широко. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято Матері повернулось в Україну.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

(Відео ролик Руки Вверх – «Мама» (live)). Учень №1. Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців, та невгасиму палку любов, що втілювалася у вічній боротьбі, до Матері-Батьківщини. Любов матері… Що може бути сокровенніше? Жінка-мати – лаконічно, але водночас так багато… У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати. Уявляєте, який безмір любови в жінки, яка є Матір’ю для усіх нас!

Номер слайду 11

Учень №2. І дійсно, для українців образ матері триєдиний.

Номер слайду 12

Вихователь. Я звертаю вашу увагу на слайд, який з’явився. Любов матері… Що може бути потаємним і зворушливий? І неважливо, мама це тварин або людей. Мамине серце… Воно завжди з вами.

Номер слайду 13

Мама! Немає милішого слова - Ти ж бо життя і творіння основа,Пензель, перо надихались тобою,Вічна ти в пісні - з болем, любов'ю.

Номер слайду 14

Учнівський та педагогічний колективи ХФКСПщиро вітає усіх матерів зі святом! Здоров’я, щастя, гарного настрою і безмірної любові своїх дітей!(Відео ролик «Мама – первое слово. Караоке»).

Номер слайду 15

І тому ми вам бажаєм,Щоб як квіти ви цвіли,Щоб завжди здорові,Гарні і усміхнені були!(Під час читання вірша діти виходять до зали і дарують квіти своїм мамам, лунає пісня «Ой, чого ж ти мамо» Микола Янченко та Тетяна Денисюк).

pptx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку