Презентація до Всесвітнього дня Землі.

Про матеріал
У всьому світі 20 березня прийнято відзначати свято під назвою День Землі. Дату проведення свята обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку. В презентації міститься цікавий матеріал про Землю, відео та інтерактивні вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Цю дату обрали не випадково: 20 березня знане як день весняного рівнодення – символ пробудження природи та початку нового кола її розвитку. 

Номер слайду 3

Насправді у календарі міжнародних свят існує два дні Землі – 20 березня і 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий – екологічну. Свята покликані сприяти популяризації піклування про навколишнє середовище задля того, аби якнайдовше зберегти екосистему планети у задовільному стані.

Номер слайду 4

Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х рр. для того, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища. 

Номер слайду 5

 Саме ж свято, іменоване зараз Міжнародним днем Землі, в 1970 р. придумав американський сенатор Гейлорд Нельсон. Спочатку свято відзначалося лише в США, адже дуже швидко його популярність стала планетарною. 

Номер слайду 6

ТОП-10 цікавих фактів про Землю1. Земля з'явилась понад 4,5 млрд років тому. До того, як на планеті з'явилося перші прояви життя, від її народження пройшло ще декілька тисяч мільйонів років. Люди з'явилися близько 4 млн. років тому назад. 2. 70% поверхні планети займає вода. Земля має ще й іншу назву — Блакитна планета.3. Доба має менше 24 год. За точними підрахунками, повний оберт навколо осі наша планета здійснює за 23 год. і 56 хв. 

Номер слайду 7

4. Земля не кругла. Постійні оберти планети вплинули на її форму. Так, Земля сплюснута на полюсах, а на екваторі — більша на 21 км. 5. Сонячне світло доходить до Землі за 8,3 хв. Відстань від Землі до Сонця становить понад 149,6 млн км. У випадку, якщо б Сонце раптово згасло, то на Землі б це помітили лише через понад 8 хв.6. Основна частка Землі — залізо, кисень, кремній і магній. Якщо розкласти планету на склад, вона матиме: заліза - 32,1%, кисню - 30,1% , кремнію - 15,1% і магнію - 13,9%. 7. У добовій історії Землі люди з'являться близько опівночі. Якщо історію Землі стиснути до 24 год., тоді життя на ній з'явилося б о четвертій ранку, а наземні рослини — о 22:24. Унаслідок катастрофи о 23:41 вимерли б динозаври. Історія людства розпочалася б тільки о 23:58:43.

Номер слайду 8

8. Земля має найкраще розташування у космосі.Із астрономічної точки зору, наша планета займає найбільш вдале місце для зародження і підтримання життя. Так, орбіта навколо Сонця знаходиться у межах зони з температурою, яка підтримує існування води у рідкому стані.9. Земна кора не є повністю твердою. Наша поверхня складається із літосферних плит. Вони знаходять у постійному русі. Результатом цього є землетруси, виверження вулканів, океанські западини.10. До протилежного кінця Землі можна потрапити за 42 хв. Таке можливо, якщо просвердлити тунель крізь Землю. Якщо людина після цього стрибне в нього, їй знадобиться близько 42 хв., щоб дістатись до протилежної сторони.

Номер слайду 9

ВІДЕОЦікаві факти про Землю 🌏

Номер слайду 10

Вікторина. Екологічний пазл 

Номер слайду 11

Бережімо природу та не біймося брати відповідальність на себе, потрібно об’єднуватись і працювати в одному напрямку задля кращого майбутнього! 

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
20 березня
Переглядів
254
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку