Презентація до заняття гуртка "Природа крізь призму англійської мови" з теми "Опале листя. Користь чи шкода"

Про матеріал

Презентація до занняття гуртка еколого-натуралістичного напряму "Природа крізь призму англійської мови" в рамках природоохоронної акції "Стоп сміття" та "Жовте листя" з використанням ІКТ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета заняття: привернути увагу дітей до проблеми шкідливості спалювання опалого листя та знищення поживних залишків осені; виховувати основи здорового способу життя, переконання в необхідності збереження чистого стану атмосферного повітря; формувати у дітей знання про поняття «екологія міста», навички раціональної утилізації рослинних відходів (опалого листя) для збереження чистоти оточуючого середовища табезпечної поведінки на природі. Обладнання: презентація, мультимедійний комплекс, пам’ ятки, роздатковий матеріал Тип заняття: комбінований, з використанням ІКТ в рамках природоохоронної акції «Сухе листя»

Номер слайду 3

Фонетична зарядка. Повторіть скоромовку: A black cat sat on the map And ate a fat rat. Buzz, buzz, buzz, go to bees in the sun. Buzz, buzz, buzz, making honey is fun. Here is a rose, The rose is a red.

Номер слайду 4

DO YOU KNOW..? ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ОСІНЬ. Восени, коли починає холоднішати і стає менше світла, листя дерев припиняють виробляти хлорофіл, зелений пігмент, який допомагає поглинати сонячне світло для здійснення фотосинтезу. У міру згасання зеленого, починають проявлятися інші пігменти листа, такі як помаранчевий і жовтий каротиноїди і яскраво-червоний антоциан. Вчені припускають, що глобальне потепління може вплинути на кольори осені. У міру того як світ теплішає, листя починає відкладати зміну свого кольору. Крім того, листя можуть використовувати глюкозу, що міститься в них, не на освіту червоного пігменту, а на зростання нових гілочок. Глобальне потепління також здатне змінити середовище проживання дерев, таких як клен цукровий, який створює одні з найяскравіших відтінків осені. Тварини і рослини помітно реагують на зміни, що відбуваються восени зі світлом. Наприклад, щоосені розміри яєчок самців джунгарских хом’ячків збільшуються до 17 разів у порівнянні з нормальною величиною, щоб бути готовими до спарювання....

Номер слайду 5

Прочитайте вірші та відгадайте тему сьогоднішнього заняття. Come, little leaves, Said the wind one day,  Come over the meadows  With me and play:  Put on your dresses  Of red and gold —  For summer is gone  And the days grow cold.

Номер слайду 6

Українська народна казка Полтавщини «Як посварилися лісові жителі»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Акція «Жовте листя» мета– привернути увагу громадськості до проблеми шкідливості спалювання опалого листя та пожнивних залишків восени. Спалювання листя значно погіршує стан атмосферного повітря і цим самим негативно впливає на здоров’я людей.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Чим корисний листовий перегній?

Номер слайду 12

По-перше, це хороший засіб для поліпшення структури ґрунту. Ґрунт з додаванням листового перегною краще накопичує вологу після дощу і поливу, в ньому із задоволенням живуть дощові черв'яки Є три види його використання:

Номер слайду 13

По-друге , листовий перегній підкисляє ґрунт . Такий ґрунт люблять плодові дерева та багато кімнатних рослин.

Номер слайду 14

А третій варіант використання - в ​​якості мульчі. Для листового перегною найкраще підходять листяні породи дерев: береза​​, глід, калина, дуб, горобина та будь-які плодові дерева, наявні на ділянці. Хвойні породи також можна використовувати, тільки перегнивають вони довго, навіть у подрібненому вигляді.

Номер слайду 15

Щороку восени можна спостерігати, як клуби диму піднімаються від спаленого листя. Двірники збирають його на купу, а потім спалюють. Вся жовто-оранжева краса дерев зникає, а на зміну їй приходить їдкий запах листяного диму.

Номер слайду 16

Опале листя в жодному разі не можна спалювати! Димові завіси, які утворюються, містять велику кількість токсичних речовин — окису азоту, вихлопних газів, які листя увібрало за літо. Дим від спаленого листя є дуже шкідливим для людей, які страждають на алергічні бронхолегеневі захворювання і особливо небезпечним є для вагітних жінок і малюків.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

Номер слайду 24

презентація - http://svitppt.com.ua/prirodoznavstvo/opale-listya.html https://www.slideshare.net/tatyana6221310/ss-29723778 Казка - http://proridne.org/%D0%AF%D0%BA%20.html фото, малюнки - https://www.google.com.ua/search?rlh

ppt
Додано
2 листопада 2018
Переглядів
1491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку