Презентація "Добро починається з тебе "

Зміст слайдів
Номер слайду 1

13 листопада Всесвітній день доброти Ліцей №6 НМР. Завідувач бібліотекою Ніна Юсип

Номер слайду 2

Твори добро для тих, хто поряд,Світ своїм світлом осявай,І позитивним зарядом. Людей частіше заряджай!Завжди твори добре діло,Воно тобі в стократ вернеться!Твори добро легко й сміливо,І в похмурий день сяй, як сонце!

Номер слайду 3

А доброта, як сонце на світанку –Освітлює і зігріває все.І цілий світ в прозорому серпанку. Тепло і добрість у собі несе.І так приємно радість відчувати,І дотик ніжний сонечка згори.І хочеться всю землю обійняти,Бо щастя всюди, що не говори.

Номер слайду 4

Можна прожити життя та вчитися на власних помилках, а можна прочитати книгу й уникнути сумного досвіду. Крім того, якісна література пробудить настільки сильні почуття, що ви захочете змінити світ на краще, зрозуміти його й допомогти навколишнім.

Номер слайду 5

Ми живемо в жорстокому світі, й, можливо, нам дійсно не вистачає людяності. Саме тоді доводиться звертатися до книг, адже література – ідеальний вчитель. Правильно написана книга не тільки містить важливі знання, але й доносить їх до читача, закарбовуючи в пам’яті найважливіші тези.

Номер слайду 6

Любий друже! Запрошую тебе до знайомства з книгами, які надихають творити добро, бути людяними і чуйними,а також розповідають про хоробрих людей які жертвували власним життям заради інших. Переконана, що дитяча книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для дітей, читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.

Номер слайду 7

«Книга Добра» є джерелом інформації про людяність, щирість та добро у повсякденному житті. Вона вселяє віру у мирне майбутнє, надихає на перемоги у добрих починаннях та показує всьому світу Україну з її великим чистим серцем і добрими людьми. «Книга добра» унікальна як за виконанням, так і за наповненням. Вона містить 100 реальних історій про добро в різних його проявах.

Номер слайду 8

У цій книжці зібрано дев’ять кумедних і повчальних оповідок про те, як бути доброзичливими й дружніми. Тут звірята піклуються про хворого дракона, лагодять магічну кулю для феї та рятують лісових мешканців від невблаганних природних стихій. Натомість отримують вдячність і корисну винагороду. Ці прості казки вчать, що допомагати одне одному приємно й навіть весело. І якщо кожен цінуватиме доброту та дружбу то на світі обов язково стане більше щастя.

Номер слайду 9

Історії про мумі-тролів – це історії про добро, родину і підтримку, які полюбилися мільйонам читачів у світі. Добрі, тендітні, але водночас сильні духом, відважні, дружелюбні, здатні здолати будь-які перепони задля своєї сім’ї та друзів, мумі-тролі потрапляють у різноманітні пригоди та казуси і знаходять вихід з будь-якої ситуації.

Номер слайду 10

Добра дитяча книжка. Це книжка збірка коротких оповідань Василя Сухомлинського. Вони на перший погляд дуже прості, але дуже глибокі- про дружбу і повагу, про любов та допомогу, про красу природи та рідного краю. Текст простий, але після прочитання хочеться замислитися та подумати. Уся книга просто пронизана світлом, теплом та любов'ю, це просто неймовірно як можна вкласти в слова стільки любові та поваги до дітей.

Номер слайду 11

У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей: притчі, казки та оповідання. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов'ю до дитини, до рідного краю, ненав'язливо, часом обережним натяком вчать доброзичливості, поваги до старших, розумних та гарних вчинків.

Номер слайду 12

Книжка познайомить читачів із хлопчиком Міком та його друзями, які випадково натрапили на дитинча невідомої науці істоти – снігового тепла. Тож героям доведеться подбати про малюка, проявити до нього всю любов і турботу, яку вони мають, та допомогти повернутися до тих, хто його шукає і так за ним сумує. А ще ця книжка подарує затишок і розповість про дружбу, взаєморозуміння, відповідальність, сім’ю та багато інших важливих тем.

Номер слайду 13

Перша з серії книг про Мумі-Тролів оповідає про малого Мумі-Троля та його маму, які разом з дивакуватим Звірятком вирушають на пошуки тата Мумі-Троля. Друзі проходять безліч випробувань та перешкод на шляху. І, врешті, знаходять того, кого шукали. Природні стихії, несподівані чужинці, дивакуваті незнайомці та ще багато всього, що трапляється чи кого зустрічає дружня команда, навчить молодших школярів бути сміливими, дружніми, слухняними .

Номер слайду 14

"Країна Сонячних Зайчиків" зачарує вас з перших сторінок. Після неї віриш, що навколо тебе панує дивовижний світ, де існує магія, чари та чудеса. Варто тільки цього захотіти! Цього разу ми потрапимо в казкову країну, де живе безліч сонячних зайчиків, які непомітно допомагають людям, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло.

Номер слайду 15

«Ківі Ківі» — це повість про справжню, щиру, міцну дружбу, якій не зашкодять глузування та наклепи злих та насмішкуватих істот. Про те, що сім’я — це там, де добре, де тебе люблять і радо приймають, незалежно від того чи вмієш ти літати, якого кольору у тебе оперення і якого розміру твоє тільце. І про те, що мрії здійснюються, варто лише щось для цього робити і повірити у свої сили. А в центрі цієї історії маленьке пташеня ківі на ім’я Ківі.

Номер слайду 16

Сама історія не менш цікава та зворушлива. Вона розповідає про допитливого лисеня, яке без дозволу відправилося до лісу на полювання, потрапило у біду, але все ж зуміло впоратися з усіма труднощами. А допомогли йому в цьому нові друзі. Зворушлива розповідь вчить допомагати оточуючим, бути чуйним та уважним один до одного.

Номер слайду 17

«Любов, дідусь і помідори» — історія тринадцятирічної дівчинки Олесі, дідусь якої захворів на рак. Історія про переживання, допомогу, підтримку, а головне — любов. Ця книга зацікавлює, зворушує, дивує і надихає, а ще допомагає рятувати життя: 10 гривень від вартості цієї книжки буде перераховано до благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу онкохворим дітям в Україні.

Номер слайду 18

Нас скрізь оточують люди. Всі вони різні. зі своїм характером, настроєм. Існує безліч казок і оповідань, де добро бореться зі злом і перемагає цого. Для дітей молодшого шкільного віку.

Номер слайду 19

Фентезійні історії розповідають про світ, у якому зникає електроенергія, зв'язок та інтернет, а планету накриває непроглядна темрява; і про підлітків, що намагаються розгадати, що ж трапилося та як їм повернути світ до нормального життя. Тут авторка торкається важливих тем, як-от збереження природи від руйнівного впливу людської діяльності. А також нагадує про важливість спілкування між дітьми та батьками, про те, що шлях до світла можна відшукати, лише об'єднавши зусилля та підтримуючи одне одного.

Номер слайду 20

Доброта рятує світ,Це всім давно відомо!В житті нашому. Це завжди доречно!Вітаю з Днем доброти!Сказав мудрець:- Живи, добро звершай!Та нагород за це не вимагай…Хай оживає iстина стара: Людина починається з добра.

pptx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку