Презентація "Додавання анімаційних ефектів до об'єктів презентації"

Про матеріал
До підручника «Інформатика» для 4 класу закладів загальної середньої освіти (автори Марина Корнієнко, Світлана Крамаровська, Ірина Зарецька)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

4 клас. Як додавати анiмацiйнi ефекти. Урок 31

Номер слайду 2

СЬОГОДнІ ВИ: дізнаєтеся про анімацію в презентаціях; навчитеся додавати анімаційні ефекти до слайда та його об’єктів.

Номер слайду 3

З’ЯСОВУЄМО, ЩО ТАКе АнІМАЦІЯВідомо, що мультфільми люблять дивитися і діти, і дорослі. Сьогодні разом зі словом «мультфільм» часто вживають слово «анімація». У перекладі з французької воно означає «оживлення». Розглянь малюнки. Чи можна їх героїв назвати анімаційними?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ДІЗн. АЄМОСЯ ПРО ВИДИ АнІМАЦІйн. ИХ е. Фе. КТІВАнімацією слайдів називають ефекти переходу між слайдами під час показу презентації. Редактор презентацій містить чимало різноманітних ефектів зміни попереднього слайда наступним. Щоб додати ефект переходу до слайда, слід скористатися командами вкладки Переходи.

Номер слайду 7

Для кожного слайда можна налаштувати свій ефект переходу. Проте зазвичай доцільно застосовувати однаковий перехід для всіх слайдів. Для цього потрібно вибрати ефект переходу й застосувати його до всіх слайдів за допомогою команди Застосувати до всіх.

Номер слайду 8

Анімація об’єкта слайда — це поява, зникнення, рух об’єкта під час демонстрації слайда. Анімаційні ефекти, які можна застосувати до об’єктів, об’єднано в групи на вкладці Анімація.

Номер слайду 9

Розглянь малюнки. Що відбувається з об’єктом, до якого додано анімаційний ефект Годинникова стрілка?

Номер слайду 10

З’ЯСОВУЄМО, ЯК ДОДАВАТИ АнІМАЦІйнІ е. Фе. КТИЩоб додати анімаційний ефект до слайда, слід скористатися командами вкладки Переходи, а до об’єкта — командами вкладки Анімація. З’ясуй, як додати анімаційний ефект до слайда, до об’єкта слайда.

Номер слайду 11

Анімаційний ефект можна налаштувати відповідно до своїх потреб або вподобань. наприклад, можна встановити перехід між слайдами за визначений час або додати звук, що буде супроводжувати перехід тощо. До будь-якого об’єкта слайда можна застосовувати декілька ефектів. Але слідкуй, щоб не перевантажити презентацію зайвими ефектами

Номер слайду 12

Зверни увагу: під час налаштування анімаційних ефектів слайд із ними можна переглянути за допомогою кнопки Перегляд, що міститься на вкладках Переходи та Анімація

Номер слайду 13

ВИКОн. УЄМО ПРАКТИчне ЗАВДАнн. ЯЗавдання: додати анімаційні ефекти до об’єктів слайда, встановити ефекти переходу між слайдами. Порядок виконання: Відкрий презентацію, збережену на минулому уроці. Застосуй до об’єктів титульного слайда анімаційні ефекти: до текстового об’єкта Заголовок слайда — ефект Виліт; до графічних об’єктів — ефект Поява. Переглянь анімацію слайда за допомогою кнопки Перегляд. Перейди до наступного слайда. Застосуй до графічних об’єктів різні анімаційні ефекти на свій розсуд. Додай ефект переходу між слайдами на свій розсуд. Переглянь презентацію за допомогою команди Показ слайдів - З початку або клавіші F5. Додай до презентації слайд Список джерел і зазнач на ньому авторство використаних малюнків. Збережи презентацію, заверши роботу з програмою. Зроби висновок: як додавати анімаційні ефекти, як анімаційні ефекти впливають на сприйняття презентації.

Номер слайду 14

Запитання для перевіркиŒ Що таке анімація? Для чого її використовують? Які анімаційні ефекти застосовують у презентаціях?Ž Як додати анімаційні ефекти до слайда, до об’єкта слайда?Практичне завдання Створи слайд із персонажем мультфільму. Додай до цього об’єкта слайда анімаційний ефект. Дослідницьке завдання З’ясуй, які аніме найпопулярніші зараз у світі; у твоєму класі.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 квітня
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку