Презентація доповіді не тему "Практичне застосування веб-квест технології на уроках української мови та літератури"

Про матеріал
Презентація доповіді на тему "Практичне застосування веб-квест технології на уроках української мови та літератури"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відділ освіти, молоді та спорту. Пологівської райдержадміністраціїДоповідь на тему“Практичне застосування веб-квест технології на уроках української мови та літератури”Підготувала вчитель української мови та літератури. КУ “Новокарлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів”Сарака Ганна Миколаївна2018 р.

Номер слайду 2

Давня мудрість говорить:“Хто стоїть на місці, той відстає”

Номер слайду 3

А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного учителя. Модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку.

Номер слайду 4

Вперше модель web-квесту була представлена викладачем університету Сан-Дієго Берні Доджем у 1995 р. Сьогодні ця технологія використовується як найбільш вдалий спосіб використання Інтернету на уроках. Веб-квест дає можливість учням ефективно використовувати інформацію, яку вони знаходять у мережі. Веб-квест - це технологія орієнтована на учнів, занурених у процес навчання, яка розвиває їх критичне мислення

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Якою ж є структура уроку веб-квесту?- організаційна частина, -мотивація навчальної діяльності,- актуалізація опорних знань.

Номер слайду 8

Рекомендації до проведення веб-квесту:визначте ключові слова для пошуку (чи слід їх змінювати на різних етапах розв’язання);знайдіть необхідну інформацію в мережі Інтернет;проаналізуйте й обговоріть знайдену інформацію;при необхідності – відкоригуйте ключові слова та повторіть пошук;сформулюйте висновок і обговоріть його (чи відповіли Ви на всі підпитання? Якщо ні – повторіть ще один цикл пошуку й обробки інформації).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Методичні прийоми формування дослідницьких умінь і навичок учнів. Корицька Г., Подлєсна І. РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОБЛЕМНО-ПОШУКОВОЇ, ДОСЛІДНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ ЗАСОБАМИ ВЕБ-КВЕСТ ТЕХНОЛОГІЇ. Омельчук С. ПРОБЛЕМНО-ПОШУКОВЕ НАВЧАННЯ МОРФОЛОГІЇ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ. Бугайова Н., Вікторіна О. КВЕСТИ І ПРОЕКТИ З ВИКОРИСТАННЯМ ІНТЕРНЕТУ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ.

Номер слайду 11

Квест “Слуга слова”№ 1. "Слуга Слова": “Чи легкою є служба у Слова?”№ 2. "Слуга Слова": “Чи можуть “клеїтись” слова?” № 3. "Слуга Слова": "Чи є подвійне життя в тих, хто єднає?№ 4. "Слуга Слова": "Чи буває життя при Йменні?"

Номер слайду 12

І. Проблемні ситуації дослідницького характеру, спрямовані на дослідження й обґрунтування певного морфологічного явища, унеможливлення використання його в літературному мовленні. Дорогі учасники квесту!  Прислухайтеся до нашої світлої мови, до її надзвичайно чистого й мелодійного звучання. Відчуйте своїм серденьком її ніжність і ласку, осягніть розумом її величезне, безцінне багатство. Насолоджуйтеся її багатогранною і вражаючою красою. Вдумайтеся у глибинний зміст кожного слова. Ви  живете в Україні. Мова — це дзеркало душі, її перлина, той неоціненний скарб, без якого людина не може прожити. Двадцять п’ять відсотків цього багатства є намистинки-перлинки – диво калинове в нашій мові, дрібнички, які допомагають… Без них ми не змогли б поділитися своїми думками…Для того, щоб дізнатися, про що йдеться, вам необхідно завітати до Південної Пальміри, записатися на екскурсію «Літературними стежками», при цьому не забувши про столицю Куби. І ви зустрінете відомого колекціонера стільців, який лякав підпільного мільйонера Корейка, нагадуючи про графиню…Завдання 1.

Номер слайду 13

Завдання 1. Для того,  щоб ім’я героя, розгадайте ребус. 2. Знайдіть фразу, якою наш герой  лякав підпільного мільйонера.3. З’ясуйте, чого не вистачає для повноти вислову?4. Відновіть вислів. Якщо відгадали, рухайтесь далі! Відповідь 1. 1 Остап Бендер                 1.2. “Графиня зміненим обличчям  біжить ставка”                  1.3. Службових частин мови                  1.4. Графиня зі зміненим обличчям  біжить до ставка. 

Номер слайду 14

Ресурси

Номер слайду 15

КАЛИНОВЕ СЛОВОПересунько Тетяни Миколаївниhttp://kalynoveslovo.wix.com/kalynoveslovo#!--1/cfyh

Номер слайду 16

Подлєсна І. С.  учитель української мови та літератури Новоспаської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Островська О. М. - учитель російської мови та зарубіжної літератури Новоспаської ЗОШ І-ІІІ ступенівhttp://podlesna79.wixsite.com/movaqvest

Номер слайду 17

Учень-це той,хто шукає світла, вчитель- це той, хто його несе…

Номер слайду 18

Дякую за увагу!Творчих пошуків

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
27 серпня 2023
Переглядів
265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку