Презентація Дослıди ıз предмета "Ядослıджую свıт", яким зрадıють дıти пıд час онлайн-навчання

Про матеріал
Дослıд має важливе значення для розвитку пıзнавальних здıбностей молодших школярıв
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ Нікольськазагальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Якименка А. Д. Нікольської селищної ради Донецької області опорна школа. Дослıди ıз предмета "Ядослıджую свıт", яким зрадıють дıти пıд час онлайн-навчання. Вчитель початкових класів Ротаньова Вікторія Володимирівна

Номер слайду 2

В . С УХ ОМЛИНС Ь КИЙЯкщо набутıвмıння ı навички незастосовуються на практицı,навчання поступововиходить ıз сфери духовного життя дитини, неначевıддıляється вıд ї ї ıнтересıв ıзахоплень.

Номер слайду 3

ДАЄ МОЖЛИВІСТЬПОБАЧИТИ РІЗНОМАНІТНІ ПРОЦЕСИ, ВЛАСТИВОСТІ ПРИРОДНИХ ОБ'ЄКТІВ,ЗРОЗУМІТИ СУТНІСТЬ ПРИРОДНИХ ЯВИЩ. СПРИЯЄ ФОРМУВАННЮМАТЕРІАЛІСТИЧНОГОУСВІДОМЛЕННЯ ФАКТІВ ІЯВИЩ ПРИРОДИ, ВИХОВАННЯСПОСТЕРЕЖЛИВОСТІ, МИСЛЕННЯ, МОВЛЕННЯМОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ. Дослıд має важливе значення для розвитку пıзнавальних здıбностей молодших школярıв

Номер слайду 4

Дослıди з водою

Номер слайду 5

Кольори, що втıкають. ПРИ ЗМІШУВАННІ РІЗНИХ КОЛЬОРІВ ВІДБУВАЄТЬСЯ МИМОВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСЗМІШУВАННЯ РЕЧОВИНВНАСЛІДОК ТЕПЛОВОГО РУХУ. ЙОГО НАЗИВАЮТЬ ДИФУЗІЄЮ. ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ?вода;акварельнı або ıншı водорозчиннıфарби;ємностı;бинт або вологı серветки.

Номер слайду 6

У трьох склянках ви розводите рıзнıкольори, наприклад, як в попередньому експериментı жовтий, синıй ı червоний. Але можна використовувати ıншı кольори та послıдовностı. Потıм в ıншı три склянки наливаєте чисту воду ı розмıщуєте їх почерзı колом або в пряму лıнıю. Пıсля цього потрıбно вкласти попарно шматочки бинта або вологу серветку вкожну склянку з фарбою ı стакан з водою попарно. Якщо залишити цю конструкцıю на кıлька годин, ви зможете спостерıгати, як вода в стаканчиках з чистою водоюзабарвиться кольором, який є сумıшшю двох поруч розмıщенних кольорıв. Цетакож ефект дифузıї.

Номер слайду 7

Лава в пляшцıЦЕЙ КРАСИВИЙ ЕКСПЕРИМЕНТБАЗУЄТЬСЯ НА ЩІЛЬНОСТІ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ. ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ?вода;соняшникова олıя;скляна банка або пляшка; акварельнı фарби;розчинна таблетка (аспıрин шипучı вıтамıни та ıн.) або оцет ı харчова сода.

Номер слайду 8

Заповнıть чисту, прозору ємнıсть соняшниковоюолıєю.долийте зверху води.додайте пензликом у воду трохи акварелı.киньте в ємнıсть шипучı таблетки або по черзıдодайте соду й оцет ıспостерıгайте за магıчним дıйством.

Номер слайду 9

Шпигунське чорнило. ЦІ ЛЕГЕНДАРНІ НЕВИДИМІ ЧОРНИЛА. ІЗ ЧОГО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ? ЗАРАЗ ТАК БАГАТО ФІЛЬМІВ ПРО ШПИГУНІВ ТА ЦІКАВІ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ РОЗСЛІДУВАННЯ. МОЖЕТЕ ЗАПРОПОНУВАТИ ДИТИНІ ТРОХИ ПОГРАТИ У ТАЄМНИХ АГЕНТІВ.вода;ложка;харчова сода;будь-яке джерело тепла;паличка з ватою на кıнцı.

Номер слайду 10

Наллємо в будь-яку ємнıсть теплу рıдину, потıм, розмıшуючи, висипаємо туди харчову соду, поки вона не припинить розчинятися, тобто. сумıш досягне високої концентрацıї. Опускаємо туди паличку з ватою на кıнцı ı пишемо нею щось на паперı. Почекаємо, поки вона висохне, потıм пıднесемо листок до запаленої свıчки або газової плити. Через деякий час можна побачити, як на паперı проступають жовтı букви написаного слова. Слıдкуйте за тим, щоб пıд час прояву букв листок не спалахнув.

Номер слайду 11

Колообıг води в пакетıЦЕЙ ЕКСПЕРИМЕНТ ПОКАЗУЄ РУХ ВОДИ У ПРИРОДІскотч;синıй харчовий барвник. ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ?пластиковий пакет ıз застıбкою;вода;маркер;

Номер слайду 12

Наберıть у ємкıсть невелику кıлькıсть води та крапнıть у неї кıлька крапель синього харчового барвника. На пакетı ıз застıбкою намалюйте хмаринки ı хвилı. Вıдтак залийте туди зафарбовану воду. Щıльно закрийте пакет ı за допомогою скотчу прикрıпıть до вıкна. Зачекайте сонечка, вıдтак спостерıгайте, як у синє море ллється дощ. Пıд дıєю теплих сонячних променıв вода в пакетı перетворюється на пару. Вıдтак пıсля охолодження вона стıкає донизу по стıнках пакета.

Номер слайду 13

Кожний наичальний дослıд дає змогу встановлювати причинно наслıдковıзв'язки мıж об'єктами ı явищами. У процесı дослıдıв пıдтверджується або спростовується гıпотеза, вибудувана на основı наявних теоретичних даних. Цıннıсть дослıдıв полягає у сприяннı розумıнню явищ, що вıдбуваються уприродı; виявленнı причинно-наслıдкових зв’язкıв; у доступнıй для учнıв формıознайомлення ıз законами природи.

Номер слайду 14

Список використаних джерел. Лıннıк О. О. Методика викладання освıтньої галузı «Людина ı свıт». - К.: Видавничий Дıм «Слово», 2010. — 2248 с.https://childdevelop.com.ua/practice/experiments/https://op.ua/news/lifehack/cikavi-doslidi-dlya-ditey-v-domashnih-umovah Develop Fine Motor Skillshttps://osvitoria.media/news/korysni-kanikuly-5-zahoplyvyh- eksperymentiv-dlya-ditej/https://mon.gov.ua/ua/osvita/doshkilna-osvita/profesijna- skarbnichka/doslidi-ta-eksperimenti-z-ditmi

pptx
Додано
24 травня 2023
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку