Презентація "ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ «СТАВОК ЗЕЛЕНОЯРСЬКИЙ»"

Про матеріал
Мета проекту: поглибити знання учнів про навколишнє середовище і водні багатства рідного краю; розвивати пізнавальний інтерес, спостережливість, самостійність; виховувати бережливе ставлення до природи, формувати екологічну культуру особистості; залучати гуртківців до природоохоронної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ «СТАВОК ЗЕЛЕНОЯРСЬКИЙ». Гурток «Світ навколо нас»Гуртківці 5-9 класів

Номер слайду 2

ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ «СТАВОК ЗЕЛЕНОЯРСЬКИЙ»Тип за складом учасників: груповий. Тип за мірою реалізації міжпредметних зв’язків: надпредметний. Тип за тривалістю виконання: довгостроковий. Тип за результатом діяльності: дослідницько-пошуковий

Номер слайду 3

Мета проекту:поглибити знання учнів про навколишнє середовище і водні багатства рідного краю;розвивати пізнавальний інтерес, спостережливість, самостійність;виховувати бережливе ставлення до природи, формувати екологічну культуру особистості;залучати гуртківців до природоохоронної роботи.

Номер слайду 4

Завдання проекту: Вивчити і дати характеристику ставка «Зеленоярський». (Дудчик Тетяна, учениця 8 класу)Провести пошуково-краєзнавчу роботу. Пошук пісень приказок про водойми. (Саламандик Іван, учень 6 класу)Вивчити й дослідити стан місцевої водойми ставок «Зеленоярський». (Андрійчук Тетяна, Абрамов Станіслав, Боярчук Ольга - учні 9 класу)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Народні пісні про ставки. Ой на ставі, на ставочку Ой на ставі, на ставочку плавали качата. Де ж, Ірцуню, той віночок, що сплели дівчата?Ой на ставі, на ставочку качєта в рядочку. Який мамі світ веселий, що дочка в віночку. Який мамі світ веселий, що дочка гуляє,А їй вода так ся плеще, довга коса фає. Довга коса до пояса, як гай зелененький,Що сподобав її взяти хлопець молоденький. Косонька ся фає, весіллє гуляє,Не єдному гультяйови серденько ся крає. Ой на ставі, на ставочку плавали качата. Де ж, Ірцюню, той віночок, що сплели дівчата?Ой віночок з рути-м'яти, ще й калинку має. Ой ніхто ти, Ірунцуню, долі не вгадає

Номер слайду 8

Прислівя та приказки українського народу про водойми Від великої води надійся шкоди. Вода найде собі дорогу. Вода греблю рве. Вода в решеті не встоїть. Вода все сполоще, крім лихого слова. Вода в одного бере, а другому дає. Води - хоч топитись, та нема де напитись. Води - хоч мийся, ліса - хоч бийся, хліба - хоч плач. Водою воду не загадиш. Вчорашньої води не доженеш. Не все переймай, що по воді пливе. Чим глибша вода, тим більша риба. Глибока вода не каламутиться. Глибока вода тихо пливе. Де вода, там і верба. За водою підеш, то й не вернешся. З брудної води ще ніхто чистим не вийшов.І вода як на місці стоїть, то засмерджується. Коло води ходячи, умочишся. Мала вода - великий шум. Не виливай каламутну воду, доки чисту не найдеш. У каламутній воді рибу ловлять. Не спитавшись броду, не сунься в воду. Не ходи у воду за птицею, а в ліс за рибою. Прийшло з води, пішло з водою. Проти води пливе. Тиха вода береги рве. Тиха вода греблю рве.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Таблиця 3.1. Інтенсивність запаху води

Номер слайду 11

Таблиця Аналіз води відкритої водойми№ п/п. Дата. Місце відборупроби,адрес. Температура в градусах °СІнтенсивність в балах. Кольоровість у градусах. Колір (описати)Муть, осад (описати)Прозорість (см)Плаваючі домішки, плівки. Завислі речовини мг/дм³p. HЛужність ( мг-екв.)Хлориди ( мг/дм³)Нітрити. Повітря. Води123456789101112131415161.29.04 Ставок «Зеленояр-ський», с. Зелений Яр+12+10230світло-жовтий. зеленкув.н/з.2,0відс.2,46,5-7,02,8160,74

Номер слайду 12

Ставок «Зеленоярський» в вечірній час. З глибин землі, відчувши силу,Води живої джерело. З-під кручі цівкою забило,Струмком співучим потекло. У дружбі з ним квітують трави,Зважнілі зерном колоски,І спраглий день іде в заплави,Черпає ту воду, п'є з руки… (М. Масло)

pptx
Додано
12 вересня 2019
Переглядів
988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку