Презентація Дослідження впливу сміттєзвалища та хімічного складу на довкілля

Про матеріал

Що ж можемо ми, школярі, зробити для навколишнього середовища? З чого треба почати свої дії? Хто в цьому допоможе нам? Як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи у нашому регіоні? Задумуючись над екологічними проблемами світу, перщ за все треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо. Саме такі думки спонукали розробити і реалізувати проект «Дослідження впливу сміттєзвалища та хімічного складу на довкілля».Звернути увагу на джерела антропогенного забруднення (сміттєзвалища) та їх негативного впливу на довкілля; дати оцінку екологічного стану навколишнього середовища і запропонувати заходи щодо його поліпшення; розвивати вміння висловлювати свою думку та захищати її (аргументовано).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження впливу сміттєзвалища та хімічного складу на довкілля Мисик Алінаучениця 5 класу Водянської ЗОШ /-/// cmупенів №11 Добропільської міської ради Донецької області Керівник Мельник Євгенія Леонтіїна, учитель географії Водянської ЗОШ /-/// ступенів №11

Номер слайду 2

Актуальність теми: Що ж можемо ми, школярі, зробити для навколишнього середовища? З чого треба почати свої дії? Хто в цьому допоможе нам? Як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи у нашому регіоні? Задумуючись над екологічними проблемами світу, перщ за все треба дбати про чистоту тієї території, де ми проживаємо. Саме такі думки спонукали розробити і реалізувати проект «Дослідження впливу сміттєзвалища та хімічного складу на довкілля». Предмет та об’єкт дослідження: об’єкт - навколишнє середовище, а предметом дослідження - вплив антропогенної діяльності (сміттєзвалищ та зруйнованого складу мінеральних добрив та пестицидів) на стан довкілля.

Номер слайду 3

Мета проекту: Звернути увагу на джерела антропогенного забруднення (сміттєзвалища) та їх негативного впливу на довкілля; дати оцінку екологічного стану навколишнього середовища і запропонувати заходи щодо його поліпшення; розвивати вміння висловлювати свою думку та захищати її (аргументовано). Завдання проекту:* Вивчити екологічний стан території регіону;* Проаналізувати забрудненість окремих компонентів навколишнього середовища (грунтів, атмосфери, води);* Дослідити вплив хімічних речовин на стан довкілля;* Запропонувати заходи щодо подолання проблемної ситуації щодо утилізації побутових відходів та залишків хімічного складу;* Організувати громадськість селища до участі у впорядкуванні сміттєзвалища.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вороги довкілля - небезпечні забруднювачіЧадний газ (СО2) утворюється у результаті теплового згоряння палива; спричиняє кисневе голодування і навіть смерть;Сульфур (IV) оксид (SO2)утворюється під час спалювання вугілля, мазуту; подразнює слизові оболонки очей, ротової порожнини, спричиняє висихання дерев;Аерозолі - продукти неповного згоряння палива; пасивні концентруються на стінках легеневих тканин; активні залучаються до кровообігу; ПАР і СПАР впливають токсично на гідробіоценози, погіршують газообмін з атмосферою і розкладаються тривалий час; Пестициди – штучні речовини для боротьби з бур’янами і шкідниками сільського господарства; надходять з поверхневим і дренажним стоком; діють токсично, мутагенно, руйнуються тривалий час;Важкі метали – плюмбум, купрум, цинк – чинять мутагенну та токсичну дію, різко знижують інтенсивність біологічних процесів у водних об’єктах;Нові забруднювачі – ПХБ, ПББ, ПАВ (поліетиленові упаковки, плівки, пакети, труби, пральні порошки) – це канцерогенні речовини.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Особливою проблемою забруднення навколишнього середовища стало сміттєзвалище навколо колишнього складу мінеральних добрив та пестицидів

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Селище Водянське розташоване на березі однієї з найкрасивіших річок Добропільщини, яка носить однойменну назву з населеним пунктом – Водянська

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Збережемо довкілля!

Номер слайду 14

Заходи щодо захоронення та ліквідації відходів. Результат:- Залишки мінеральних добрив та пестицидів були утилізовані; використання залишків будівельних матеріалів (цегли, шиферу) призупинено;- Відходи сміттєзвалища були частково знешкоджені, що в деякій мірі призупинило (частково) антисанітарний стан смітника, який є ідеальним місцем для розмноження комах і гризунів, що сприяє виникненню інфекційно-небезпечних вогнищ; поширює дим, пил, сморід.- Місцевою владою було видане розпорядження про заборону спалювання поліетиленової тари навіть і поблизу смітника (при спалюванні повітря забруднюється великою кількістю шкідливих речовин).- Заборонено спалювання опалого листя в садах, в парках, оскільки опале листя виконує кілька важливих функцій: захищає коріння дерев зимою від морозу, а влітку - від спеки, акумулює вологу, слугує притулком для багатьох корисних істот, розкладаючись, стає добривом для ґрунту. Спалене ж листя - це забруднене повітря.- Виділено територію для облаштування нового смітника (передбачено сміття закладати у кілька ярусів і пошарово засипати землею). Надалі на таких смітниках можна проводити лісопосадки, повертаючи ландшафту його естетичну привабливість.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ЗУПИНИСЯ, ЛЮДИНО, НА МИТЬ… І ВІДЧУЙ, ЯК ПЛАНЕТІ БОЛИТЬ. ЯК ІЗ СЕРЦЯ КРИК ВИРИНА — ЗУПИНИСЯ, ЗЕМЛЯ В НАС ОДНА!

Номер слайду 17

pptx
Додано
1 листопада 2018
Переглядів
1497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку