Презентація "ДОСЛІДЖУЄМО СКЛАДЧИСЛА 7"

Про матеріал
формувати поняття про склад числа 7; учити подавати число 7 у вигляді суми двох доданків; формувати уявлення про сутність додавання та віднімання, уміння користуватися знаками додавання та віднімання, термінами (вираз, значення виразу, рівність, нерівність; істинна нерівність, хибна нерівність); учити складати рівності на додавання на основі складу чисел 2, 3, 4, 5, 6; провести підготовчу роботу щодо ознайомлення з переставним законом додавання та взаємозв’язку дій додавання та віднімання під час складання до схем рівностей на додавання та віднімання; розвивати логічне мислення учнів шляхом формування прийомів розумових дій; виховувати старанність, товариськість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика ДОСЛІДЖУЄМО СКЛАДЧИСЛА 7 Виконала вчитель початкових класів Морозова В. Ф.

Номер слайду 2

У давніх Єгипті та Вавилоні число 7 розглядалося як сума двох «життєвих» чисел: 3 і 4. Три людини — батько, мати, дитина — складають основу життя; а чотири — це число сторін світу й напрямків вітру, звідки приходить дощ, цілюща волога, яка робить землю родючою.

Номер слайду 3

За твердженням давньогрецького вченого Піфагора, сума чисел 3 і 4 (які символізують собою трикутник і квадрат) є проявом закінченості й довершеності. Сьогодні ми вивчатимемо всі випадки складу числа 7...

Номер слайду 4

Назвіть числа від 1 до 7 у порядку збільшення (зростання). Назвіть числа від 1 до 7 у порядку зменшення (спадання). Назвіть всі числа, які менші ніж 7.

Номер слайду 5

Завдання 1 Математичний диктант1) Намалюте 7 трикутників.2) Запишіть число наступне до числа 6; 4; 2; 5.3) Запишіть число попереднє до числа 7; 3; 5; 2.4) Запишіть число, яке стоїть між числами 4 і 6.5) Запишіть числа, між якими стоїть число 6

Номер слайду 6

Завдання 3 З’ясуй, які кісточки доміно показують склад числа 7. Склади відповідні вирази.

Номер слайду 7

Завдання 4 Поясни, як склали вирази за схемами. Склади інші вирази. Знайди значення всіх виразів

Номер слайду 8

Завдання 5 Згадай, що означає «додати 1»; «відняти 1». Знайди значення виразів, користуючись числовим променем

Номер слайду 9

Що ви повторили на уроці? Які вміння вдосконалювали?

pptx
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку