Презентація " Досвід роботи"

Про матеріал
Система роботи за темою " Формування пізнавальної самостійності учнів, як фактор успішності НУШ».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система роботи вчителя початкових класів. Мар’ївського ліцею. ПИРОГОВОЇЛюдмили Миколаївни « Формування пізнавальної самостійності учнів, як фактор успішності НУШ»

Номер слайду 2

ОСВІТА : ВИЩА,Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара, 2013 р. ФІЛОЛОГ, ВИКЛАДАЧ СЕРЕДНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ; ПЕДАГОГІЧНИЙ СТАЖ: 15 РОКІВ; КВАЛІФІКАЦІЙНА КАТЕГОРІЯ:“СПЕЦІАЛІСТ ВИЩОЇ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ КАТЕГОРІЇ”

Номер слайду 3

Курси підвищення кваліфікації :« Дистанційна освіта в епоху швидких змін : нормативна база, інструменти, технології».«Вчителі початкових класів з викладанням ІКТ» . «Методика викладання фізичної культури в початковій школі».« Цифрові інструменти GOOGLE для освіти» . « Забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти» Мовно – літературна галузь. « Технологія професійного розвитку педагога НУШ»

Номер слайду 4

Публікувала авторський матеріал: На сайті «Всеосвіта» : урок – тренінг « Школа активного відпочинку».презентація « Досвід роботи вчителя початкових класів». На сайті naurok.com :урок з читання « Брати Якоб і Вільгельм Грімм»,урок математики « Вправи і задачі на закріплення вивчених таблиць множення і ділення».урок з ЯДС « Материки та океани» . урок з музичного мистецтва « Мандрівка Кавказом».виховний захід « Хай добрим ваше серце буде».

Номер слайду 5

Взяла участь у конференціях « Нова українська школа : досвід і перспективи»« Нова українська школа : від початкової до середньої»Вебінари : « Розвиток дрібної моторики в першому класі НУШ»« Організація навчання та дозвілля під час карантину»« Дослідницька діяльність в екологічному вихованні учнів початкових класів»« Цифрові технології для формування оцінювання в НУШ»« Формування ключових компетентностей учнів початкової школи за межами звичного : практика проєктної роботи»« Віртуальна екскурсія , як форма організації інтерактивного навчання»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Педагогічне кредо: Щоб уникати помилок,Треба набиратися досвіду,Щоб набиратися досвіду,Треба робити помилки.

Номер слайду 8

Актуальність досвіду роботи ґрунтується на ефективному поєднанні різноманітних форм і методів включення учнів у самостійну діяльність на основі:• розвитку пізнавальної активності молодших школярів з використанням інтерактивних методів навчання;• застосування нових інформаційних технологій в початковій школі як засіб розвитку самостійної активності учнів;• проблемного навчання як засобу активізації пізнавальної самостійної роботи учнів на уроках;• формування творчих та пізнавальних здібностей учнів з використанням технології розвитку критичного мислення;• проектно-дослідницька діяльність молодших школярів.

Номер слайду 9

Тому метою своєї діяльності вважаю створення організаційних та педагогічних умов для формування успішної особистості, реалізації природних інтелектуальних здібностей школярів, розвитку їхніх талантів, самореалізації, готовності до творчої праці. Пізнавальна активність не дозволяє молодшому школяреві «топтатися» на місці, бути залежним, чекати, поки хтось допоможе, покаже, вирішить за нього. Вона «штовхає» дитину до певних самостійних дій: запитати, відшукати певну інформацію, прочитати, написати, зробити.

Номер слайду 10

Одним з основних завдань, які стоять перед початковою школою, є завдання навчити молодших школярів самостійно оволодівати знаннями. Самостійною на уроці вважається така робота, яку учні виконують без участі вчителя, а лише за його завданням у спеціально визначений час. Самостійна робота на уроці – це органічна частина навчального процесу.

Номер слайду 11

Кожен урок для мене – це відкриття. Спонукаю учнів до висловлення думок. Кожна смілива думка – це невеличка перемога, в якій я вбачаю сенс своєї роботи. Головне, щоб на уроці не було байдужих.

Номер слайду 12

Для з пізнавальної активності дітей на уроці добираю такі завдання :

Номер слайду 13

Ar. Book – інтерактивний помічник для вчителів та учнівhttps://osvita-omr.gov.ua/diialnist/napriamky-roboty/ikt/dystantsiina-osvita/Онлайн програма для створення ребусівhttp://rebus1.com/ua/index.php?item=rebus_generator. Електронний додаток Мобільний застосунок «Вивчаю. Не чекаю» для учнів 1-4 класів https://primary.org.ua/"Цифрові інструменти Google для освіти. Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Документи, Google Таблиці, Google Презентації, Google Jamboard Google Диск. Онлайн-тести - Онлайн-школа «На Урок»Для дистанційного навчання використовую такі освітні платформи :

Номер слайду 14

Метод «Шість капелюхів»

Номер слайду 15

Метод Фішбоун

Номер слайду 16

Математичний ланцюжок

Номер слайду 17

Математичний диктант. Математична естафета. Математичне лото

Номер слайду 18

Метод «Лего 6 цеглинок»: «Так або ні».

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Інсценізація казок

Номер слайду 21

Проводимодосліди

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Міні - проєкт « Мій домашній улюбленець»

Номер слайду 24

Робота з батьками

Номер слайду 25

Міні - проєкт« Родинне дерево»

Номер слайду 26

Виховний захід : « Хай добрим ваше серце буде»

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Участь у Всеукраїнському конкурсі дитячо - юнацької творчості " Новий рік - рік Перемоги!" . У номінації «фотографія» - Запара І. посіла ІІ місце. У номінації «малюнок» - Кульчинська С. Посіла ІІ місце. Дівчатка відзначені дипломами та медалями.

Номер слайду 35

Стали переможцями територіального етапу Всеукраїнської експедиції « Моя Батьківщина - Україна» в номінації « Духовна спадщина мого роду»

Номер слайду 36

Запара І . перемогла у конкурсі відеоробіт « На що я збиратиму гроші після перемоги?» Всеукраїнський конкурс дитячої творчості до Всесвітнього дня домашніх тварин « Мій домашній улюбленець» - Кульчинська С. посіла І місце.

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Взяла участь у Всеукраїнському конкурсі для педагогічних працівників, який проводить Всеукраїнська громадська організація « Жива планета» за фінансової підтримки Фінського посольства в Україні « Клімат для наших дітей»

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Творчі роботи учнів « Дай друге життя сміттю!»

Номер слайду 41

Засідання педагогічної спільноти вчителів початкових класів

Номер слайду 42

pptx
Додано
18 травня 2023
Переглядів
956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку