Презентація "Досвід роботи батьківських колективів"

Про матеріал
Дану презентацію можна презентувати на батьківських зборах, на методичному обєднанні класних керівників,семінарах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Досвід роботи батьківських комітетів Тужанівської ЗОШ І – ІІ ступенів

Номер слайду 2

Родина була і буде джерелом людського життя

Номер слайду 3

Якщо зміцніє хоч одна родина, міцніша стане Україна. Батьки і діти, діти і батьки. Життя земного не розривне коло,Спливає час, минають роки –Воно ж не розривається ніколи.Із глибин спресованих віків. Шануймо премудрі заповіти: В розумних і освічених батьків –Достойні їх народжуються діти.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Батьківські комітети Тужанівської ЗОШ І–ІІст. – це добровільні громадські формування, створені на основі єдності інтересів батьків щодо реалізації прав та обов’язків своїх дітей під час їхнього навчання в школі.

Номер слайду 6

Одним із стратегічних напрямів роботи школи є робота з батьками Робота батьківських комітетів дозволяє усвідомити проблеми класу, школи та активно брати участь у їх розв’язанні.

Номер слайду 7

Батьківський всеобуч сприяє підвищенню педагогічної культури батьків, їх психолого – педагогічної компетентності у родинному вихованні,вироблені єдиних підходів

Номер слайду 8

ОРГАНИ САМОВРЯДУВАННЯБАТЬКИГРОМАДСЬКІСТЬУчніШКОЛА

Номер слайду 9

МЕТА: Батьківські комітети створилися з метою захисту законних інтересів дітей в органах громадського самоврядування закладу, у відповідних державних, судових органах, а також для надання допомоги педагогічному колективу в реалізації завдань загальної середньої освіти, спільної роботи з педагогічним колективом із розвитку в учнів активної життєвої позиції, творчих здібностей та ініціативи, підвищення їхнього рівня вихованості і досягнення обов'язкового рівня базової підготовки.

Номер слайду 10

Основні завдання діяльності батьківських комітетів є сприяння створення умов для:• формування та розвитку особистості учня та його громадянської позиції, станов­лення учнівського самоврядування;• виховання в учнів шанобливого ставлення до державних святинь, української мови і культури, історії і культури народів, які мешкають в Україні;• формування загальнолюдської культури і моралі, культури міжетнічних відносин;•  захисту здоров'я та збереження життя і здоров'я дітей;•  здобуття учнями обов'язкової середньої освіти, розвитку їхніх природних здібностей та підтримки обдарованої молоді;• запобігання бездоглядності і безпритульності дітей у вільний від занять час;• всебічного зміцнення зв'язків між родинами, навчальним закладом і громадськістю з метою встановлення єдності їхнього вихов­ного впливу на дітей;• залучення батьківської громадськості до професійної орієнтації учнів, позакласної та позашкільної роботи;• організації роботи з розповсюдження психологопедагогічних і правових знань серед батьків, підвищення їхньої відповідальності за навчання і виховання дітей;• вирішення питань розвитку матеріально-технічної бази школи та її благоустрою.

Номер слайду 11

Основними принципами діяльності комітетів є:•  законність;•  гласність;•  колегіальність;•  толерантність;• виборність;• організаційна самостійність у межах повноважень, визначених цим Положенням та законодавством;•  підзвітність і відповідальність перед загальними заборами батьків школи, класів. 

Номер слайду 12

У своїй діяльності батьківські комітети керуються Конституцією України , законами України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про об’єднання громадян”, Конвенція ООН “Про права дитини”, “Положення про загально – освітній навчальний заклад, Статутом школи та іншими нормативно – правовими актами в галузі освіти та міжнародного законодавства з прав дитини.

Номер слайду 13

Тісна співпраця батьківських комітетів із школою допомагають у вихованні підростаючого покоління, об’єднують зусилля батьківських громад і школи, сприяють вихованню школярів справжніми високоморальними людьми.

Номер слайду 14

Школа і громада – єдине ціле

Номер слайду 15

Щаслива дитина – щаслива родина – щаслива Україна. Спільні зусилля педагогів, батьків та громадськість може виховати справжню людину з великої літери

pptx
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку