Презентація "Інклюзивна освіта"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для виступу на батьківських зборах з питання організації інклюзивної освіти у загальноосвітньому навчальному закладі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виступ на батьківських зборах з теми «Організація інклюзивного навчання в початковій школі»Гома Наталія Василівна, вчитель початкових класів Комунального закладу «Садовський ліцей» Лозівської міської ради Харківської області

Номер слайду 2

Особливості інклюзивної освіти в початковій школі2 Школа створює рівні можливості для життєдіяльності та розвитку дітей з особливими потребами в суспільстві. Спеціалісти стверджують, що якщо дитина з особливими потребами вчиться у колективі звичайних здорових дітей, це позитивно впливає на дітей з особливими потребами (їхній розвиток підвищується). Навчання в інклюзивних класах допомагає їм адаптуватися до нормальних життєвих ситуацій, позбутися відчуття ізольованості, відчуження; вчить дітей, які поряд, спілкуватися на рівних, працювати та допомагати разом. Для того, щоб дитина нормально розвивалася і добре почувалася, батьки та школа повинні стати для неї однією великою сім’єю.

Номер слайду 3

Організація навчального процесу. Ассистент вчителя3 Під час проведення уроків та протягом навчального дня, в класі буде працювати асистент вчителя, завданням якого є допомога вчителю та дитині з ООП, в разі потреби - іншим учням класу. Саме асистент вчителя допомагає дитині з особливими освітніми проблемами працювати за програмою. Ваші діти також можуть надати допомогу дитині з особливими освітніми потребами, прийти на допомогу в разі потреби. Всі ці дії сприятимуть згуртуванню колективу та вчать дітей, які поряд, спілкуватися на рівних, працювати та допомагати разом.

Номер слайду 4

Питання, які найчастіше можуть виникнути під час обговорення з батьками:4- Чи не вийде так, що вчитель приділятиме більше уваги дитині з особливими потребами порівняно з іншіми дітьми, та учні не встигатимуть за навчальною програмою?- Ми вже говорили про посаду асистента вчителя - фахівця, який і допомагатиме дитині з особливими освітніми проблемами. Кожен педагог буде намагатися зробити процес більш гнучким, щоб усі діти могли опанувати матеріал. - В мене виникає занепокоєння з того, що моя дитина побачить прояви інвалідності однокласника та її реакція буде неоднозначною.- Я рекомендую після нашої з вами зустрічі провести бесіди зі своїми дітками, рекомендую переглянути відео, спеціалізовану літературу, мультиплікаційні фільми про особливих дітей, людей. Все це допоможе підготувати дитину до зустрічі з дитиною з ООП. Крім того, в школі є практичний психолог, який обов’язково буде працювати з вашими дітьми, та проводити корекційні заняття з дітьми з особливими потребами.- В мене виникає занепокоєння з того, що моя дитина побачить прояви інвалідності однокласника та її реакція буде неоднозначною.- Я рекомендую після нашої з вами зустрічі провести бесіди зі своїми дітками, рекомендую переглянути відео, спеціалізовану літературу, мультиплікаційні фільми про особливих дітей, людей. Все це допоможе підготувати дитину до зустрічі з дитиною з ООП. Крім того, в школі є практичний психолог, який обов’язково буде працювати з вашими дітьми, та проводити корекційні заняття з дітьми з особливими потребами.

Номер слайду 5

Анкетування «Ставлення батьків до впровадження Інклюзійної освіти в загальноосвітньому навчальному закладі»

Номер слайду 6

Ми повинні не забувати, що…

Номер слайду 7

Детальніше з питанням можна ознайомитися за посиланнями:7

pptx
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку