Презентація досвіду. Майстер - клас.

Про матеріал
Презентація до майстер - класу. Тема: "Використання інтерактивних технологій на уроках німецької мови з метою розвитку ключових куомпетентностей"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас« Використання інтерактивних технологій на уроках німецької мови з метою розвитку ключових компетентностей »Гацько О. М. Вчитель німецької мови ЕБГ «Гармонія»,спеціаліст вищої категорії , «старший учитель»

Номер слайду 2

Педагогічне кредо: «Не так уже важливо вчити дітей, як важливо створювати ситуацію, в якій дитина просто не може не вчитися і робить це із задоволенням» К. Роджерс. Освіта: вища (Запорізький державний університет)Спеціальність: філолог, викладач німецької мови та літератури. Кваліфікаційна категорія: спеціаліст вищої категорії, «старший вчитель»Педагогічний стаж: 26 років. Останні курси: «Учителі німецької мови»

Номер слайду 3

Мета: презентація педагогічної практики вчителя німецької мови, залучення вчителів в активний пізнавальний процес. Завдання: Актуалізувати основні поняття. Презентувати практичне використання інтерактивних методів навчання на уроках німецької мови. Практичне застосування інтерактивних методів під час майстер- класу Рефлексія

Номер слайду 4

Уроки з використанням інтерактивних методів розвивають учнів здатність до міжкультурної взаємодії та використання мови, що вивчається як інструменту цієї взаємодії. Завдання: Розвивати такі види компетенцій, як мовну, мовленнєву та соціокультурну. Удосконалювати готовність до співпраці. Підвищити мотивацію до вивчення німецької мови.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Інтерактивні техніки та вправи. Етапи уроку. Мотивація. Актуалізація. Засвоєннявправи«Незакінчене речення», «Мікрофон», «Кластер»«Мозковий штурм», «Мікрофон», «Асоціативний кущ»«Ажурна пилка», «Займи позицію», «Акваріум», навчальні ігри, навчальні проєкти

Номер слайду 7

Гра «Пазл»На окремих аркушах написані літери. Учні мають скласти з них слово, правильно прочитати його та перекласти. З утворених слів складають речення. Приклад: Feiertag, зайві літери: Freitag, frei, feiern

Номер слайду 8

Займи своє місце в потязіУчні беруть набір аркушів із написаними на них словами і стають в ряд (займають своє місце в поїзді), вибудовуючи речення. Кожен учень читає своє слово з правильною інтонацією, потім машиніст перекладає все речення. Потяг не рушить з місця поки не будуть виконані всі умови.

Номер слайду 9

Вправа - “ Кластер”Технологія складання: Ключове слово; Запис слів навколо основного слова. Вони з'єднуються з основним словом;Кожне нове слово утворює собою нове ядро, яке викликає подальші асоціації. Таким чином, створюються асоціативні ланцюжки;Взаємопов'язані поняття з'єднуються лініями.

Номер слайду 10

Кластер на тему: « Засоби масової інформації»

Номер слайду 11

Метод проектів  довготривалі учнівські проекти- 8  науково-дослідницькі проекти – 10 I м. Всеукраїнського конкурсу рефератів “Ядерна енергія і світ”(2019)I м. Обласний етап захисту НДР МАН (2019)III м. Міжнародний конкурс “Українознавство”(2020)

Номер слайду 12

Афірмація (від лат. Affirmatio — підтвердження) — коротка фраза, що містить вербальну формулу, яка при багаторазовому повторенні закріплює необхідний образ або установку в підсвідомості людини, сприяючи поліпшенню її психоемоційного фону і стимулюючи позитивні зміни в її житті. II ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА1. Мотивація Deutsch ist leicht Сьогодні мої здібності і рішучість - це ключ до успіху. Ми разом — нас багато. І нас не подолати.

Номер слайду 13

2. Актуалізація2.1. Групова робота «Сортування сміття»1. Перегляньте навчальне відео.2. Відповідно інструкції розсортуйте відходи.3. Розкажіть, що і в який сміттєвий бак ви поклали.

Номер слайду 14

2.2 . Засвоєння « Мозковий штурм»Складання пам’ятки. Постановка проблеми. Генерування творчих ідей. Групування, відбір, аналіз і оцінка ідеї. Як ми можемо зменшити кількість побутового сміття?Обговоріть в групах важливість сортування сміття та запишіть 3 пропозиції щодо його зменшення. Запишіть поради на окремому аркуші.

Номер слайду 15

3. Підсумки

Номер слайду 16

Рефлексія майстер-класу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іваненко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
748
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку