Презентація "Друге життя паперу"

Про матеріал
В презентації можна ознайомитися з важливою темою "Друге життя паперу". Презентація-проєкт була створена для ознайомлення з темою на уроці та вдома.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Друге життя паперу

Номер слайду 2

Метавикористання макулатури як засобу збереження лісових ресурсівзбагатити знання з питань раціонального використання вторинної сировини на прикладі макулатури. осмислити екологічні проблеми, пов'язані з його виробництвом. виховання бережливого ставлення до природних ресурсів через раціональне використання паперу.

Номер слайду 3

Проблема паперових відходів. Щорічно у світі виробляється близько 400 мільйонів тонн паперу. Більшість цього паперу викидається на смітники, де він розкладається і виділяє метан, парниковий газ. Виробництво паперу призводить до вирубки лісів, забруднення води та викидів парникових газів.

Номер слайду 4

Виробництво гофрованого картону є найбільшим споживачем макулатури, а основним її компонентом є старі картонні ящики й коробкиз використанням макулатури також виробляють тарний картон, картон для коробок та різноманітні упаковки – коробки, пакувальні коробочки, піддони тощо.

Номер слайду 5

Ще з макулатури роблять власне папір. Наприклад, газетний. При цьому це не означає, що на ньому друкують саме газети. Газетним, зазвичай, називають тонший папір сірувато-бежевого кольору. Його використовують для нотаток, записів та друку книг, блокнотів ну і, звісно, газет.

Номер слайду 6

Все більшим попитом в Україні користується папір з вторсировини для офісних потреб. Далеко не кожен раз, коли ви роздруковуєте якісь матеріали для роботи, вам необхідно робити це на білосніжному папері. Якщо це робочий документ, документи для внутрішнього користування, ви можете скористатися папером, що частково виготовлений з макулатури. Також, з офісного приладдя, з макулатури сировини можна придбати ручки, олівці, папки, блокноти, папір для нотаток, лінійки.

Номер слайду 7

Ще одним аспектом використання макулатури можна назвати гігієнічний. Так, саме з макулатури виготовляють більшість сортів туалетного паперу, серветок та паперових рушників, одноразовий посуд. Причому використання макулатури дозволяє зменшити витрати на виробництво цих товарів, за деякими оцінками, на 30-50 %.

Номер слайду 8

Дещо несподіваним виявилось, що макулатура – відмінна сировина для виготовлення теплоізоляційних матеріалів, наприклад ековати, що на 81% складається з переробленого газетного паперу. Макулатура також слугує основою для виготовлення таких покрівельних матеріалів, як руберойд та пергамін – це листки картону просякнуті біномом і дьогтем та їх сумішами.

Номер слайду 9

Висновок Використання макулатури рятує дерева від вирубки. Макулатуру можна використовувати для виробництва нового паперу, різних паперових виробів і навіть деяких будівельних матеріалів. Тому потрібно організовувати збір макулатури і будувати переробні підприємств.

Номер слайду 10

Джерелаhttps://ecoclubrivne.org/second-life-of-paper/https://deplv.gov.ua/2022/06/15/druge-zhyttya-dlya-paperu/https://zpf.company/paper-museum/tsikavi-fakti-pro-papir/https://ecopolitic.com.ua/ua/news/nazvano-perevagi-pererobki-paperu/https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9 F%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%83