Презентація.''Дружба,кого ми називаємо другом''

Про матеріал
Презентація. ''Дружба,кого ми називаємо другом''. Матеріал до уроку. Матеріал можна використовувати до підручника Етика 5 клас. автори: 1) Фесенко (Видавництво: Навчальна книга - Богдан) 2)Данилевська О.М. Пометун О.І (Видавництво:Генеза)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: сприяти розширенню системи знань учнів про дружбу, дружні відносини; формувати моральні якості учнів: вміння дружити, берегти дружбу; сприяти розвитку вміння аналізувати, робити висновки, аргументувати свою точку зору; розвитку зв'язного мовлення; розвитку інтелектуальних, комунікативних умінь учнів; виховувати доброзичливе ставлення, повагу один до одного. Тип уроку: комбінований Організаційний момент Нехай цей день несе нам радість спілкування, наповнить серце благородними почуттями. Усміхніться один одному, подумки побажайте удачі.

Номер слайду 3

Без справжньої дружби життя – ніщо (Цицерон )Дружба ― то найдорожчий скарб. (Прислів’я)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Завдання 1 (письмово).

Номер слайду 8

Притча «Дуже давно у горах жив багатий чоловік. Мав величезну отару овець і багато друзів. Одного разу до нього в будинок прийшла біда. В його кошару в одну з ночей проникли злодії і викрали всіх овець. Коли на ранок господар прийшов у кошару, щоб вигнати своє стадо, ні однієї вівці там не виявилося. Господар кошари важко зітхнув і заплакав. Уся його багаторічна праця була даремна, а сім'я в одну ніч стала убогою. Незабаром вся округа знала про те, що сталося з господарем стайні. Пройшов ще один день, і на зорі господар побачив хмарка пилу на дорозі. Вона все збільшувалася і збільшувалася. Незабаром він зміг розгледіти і людей в хмарці пилу. Це були його друзі. Кожен з них йшов не з порожніми руками, а вів за собою маленьке стадо овець. Коли вони всі ввійшли до нього у двір, він зрозумів, що друзі прийшли йому допомогти. З тих пір його стадо стало в кілька разів більше колишнього. Кожен раз вранці, коли він виганяв своє стадо, він згадував очі своїх друзів, які врятували життя його сім'ї».

Номер слайду 9

Словник Довіра - ставлення до кого-небудь,яке виникає на основі віри в чиюсь правоту,чесність ,щирість. Дружба - різновид особистісних відносин між людьми, що характеризуються взаємним визнанням, довірою, доброзичливістю, піклуванням. Дружба - міцні і стійкі відносини, засновані на взаємній симпатії, емоційної прив'язаності, довірі. Дружба - особистісні відносини між людьми, зумовлені духовною близькістю, спільністю інтересів. Дружба - відношення між добре відомими один одному людьми, передбачає прихильність і любов, а також, можливо, взаємні зобов'язання, наприклад, вірність.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Характеристики справжньої дружби:- вірність;- любов і підтримка;- розрада в горі

Номер слайду 12

Дружба - близькі приязні стосунки, які передбачають душевну прихильність, взаємну підтримку, довіру, спільність діяльності та інтересів- А ось іноді можна почути таку фразу: «В мене повно друзів». Чи так це насправді? - Швидше за все, це широке коло приятелів, товаришів, знайомих... просто приємних для проведення часу і спілкування людей. А друзів не може бути багато. Адже справжніх друзів (і навіть одного друга!) не так легко зустріти. Дружба - це не тільки великий дар, але й велика праця. Друга можна довго шукати, але швидко й легко втратити. Зараз я вам знову пропоную з моделювати ситуації: І . Ви прийшли зі школи додому дуже втомлений, але тут дзвонить ваш друг і просить допомогти йому. ІІ . Під час гри ваш друг впав й завдав собі шкоди. ІІІ . Ваш друг учинив з вами негарно, але потім це зрозумів та прийшов до вас у гості з дорогим подарунком, щоб залагодити свою провину. ІV . Дружба, як скло: розіб’єш потім не збереш.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Завдання 2. Гра. Хто більше за 1 хв добере дієслів,щоб закінчити речення. Друзі можуть разом … .

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Гра. (беруть участь двоє учнів,один пише на дошці відповіді до запитання,а інший із зав’язаними очима відповідає на ці запитання) Як звати твого друга? Як звати батьків твого друга? Як звати сестричку чи братика твого друга? Який урок улюблений у твого друга? На чому він любить кататися? Який вид спорту він любить? Ким хоче стати, коли виросте? Яке улюблене блюдо у твого друга?Чим любить займатися?Коли у твого друга день народження?Який одяг любить носити?

Номер слайду 18

Завдання 2.

Номер слайду 19

Оповідання

Номер слайду 20

Завдання 3. Поміркуйте,чи це справжня дружба (письмово)

Номер слайду 21

Історична довідка.Існує свято « Міжнародний день друзів»?Батьківщина свята США (1935 р.). Відзначають цей день у першу неділю серпня. З роками свято отримало величезну популярність, і сьогодні його святкують у багатьох країнах світу. «Міжнародний день друзів» просто створений для того, щоб ми, нагадували своїм друзям про те, як вони важливі для нас і порадували їх привітаннями.

Номер слайду 22

«Правила товаришування»Допомагай товаришу: якщо вмієш щось робити, навчи і його; якщо товариш потрапив у біду, допоможи йому, чим можеш. Будь подільчивим із друзями: якщо в тебе є цікаві книги, поділись із тими, в кого їх немає. Грай і працюй із товаришами так, щоб не брати собі все найкраще. Зупини товариша, якщо він чинить щось погане. Дружити ― значить говорити один одному тільки правду, якщо друг в чомусь неправий, скажи йому про це (не забувай про тактовність). Не сварися з товаришами, намагайся працювати і грати з ними дружно; не сперечайся із-за дрібниць; не зазнавайся, якщо в тебе щось гарно виходить; не заздри товаришам ― треба радіти їх успіхам; якщо вчинив погано, не соромся в цьому зізнатися і виправитися. Умій прийняти допомогу, поради і зауваження від своїх друзів. Друзі тактовно і по-доброму повинні вказувати на недоліки один одному, допомагати їх позбутися.

Номер слайду 23

Завдання 4. Намалювати дерево дружби і на листочках записати слова,які необхідні для того щоб бути добрим другом.

Номер слайду 24

Прислів’я. Завдання 5. Як ми розуміємо дані прислів’я?Не той друг, що медом маже, а той що правду каже. Друзі пізнаються в біді. Дружба все переможе.

Номер слайду 25

Підбиття підсумків уроку Мікрофон. Метод незакінченого речення. Сьогодні на уроці я... замислився над... вирішив... дізнався... На мою думку, цей урок… Як би мені хотілося…Я вважаю, цей урок…Я рада(радий), що… Мені сумно, тому що…

Номер слайду 26

Домашнє завдання.(письмово) 2. Підготуй розповідь про випадок,який переконав вас у тому, що ваш друг – справжній. 3. Підготувати прислів’я чи приказки про дружбу. Як ви їх розумієте?1. Наведи приклади з життя чи літератури,кіно,коли вірна дружба допомагала долати труднощі.

pptx
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
10 грудня 2020
Переглядів
6328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку