Презентація "Ісус Xристос - Спаситель душі і тіла"

Про матеріал
Презентація до уроку з християнської етики для учнів 5 класу. Тема уроку: "Ісус Xристос - Спаситель душі і тіла".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ісус Xристос - Спаситель душі і тіла

Номер слайду 2

Ключовий Біблійний вірш«...і до Мене поклич в день недолі, - Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!» (Пс. 49: 15)

Номер слайду 3

Перше чудо – перетворення води на вино

Номер слайду 4

Нагодував 5 тисяч чоловік п’ятьма хлібинами. Xодив по воді

Номер слайду 5

Воскресивєдиного сина вдови

Номер слайду 6

Воскресив єдину дванадцятирічну доньку Яіра. Воскресив Лазаря

Номер слайду 7

Зціливрозслабленого(паралізованого)

Номер слайду 8

Біблійна історія. Вартимей, сліпий жебрак сидів край дороги. Довідавшися, що Ісус проходив поруч сильно закричав: «Сину Давидів, Ісусе,змилуйся надо мною!» Багато сварили його, щоб мовчав, та вінкричав ще більше: «Сину Давидів, змилуйся надо мною!» Ісус до нього каже: «Що ти хочеш, щоб я зробив тобі?» А сліпий. Йому: «Учителю мій, - щоб я бачив!» Сказав Ісус до нього:« Іди, віра твоя спасла тебе.»І негайно прозрів тойтай пішов дорогоюза ним. (Марка 10: 46-52)

Номер слайду 9

Ісус зцілив незрячого Вартимея, бо той звернувся до Господа, покликав Його на допомогу, й Господь відгукнувся. Запитання Ісуса означає таке: Він хоче, щоб ми відкрито говорили про нашу потребу, наше бажання. Господь бажає, щоб ми вірили в Нього і довіряли Йому у всьому.

Номер слайду 10

Біблійна історія. При вході в одне поселення Ісуса Христа зустріли десять прокажених людей. Дев`ять із них були юдеї, а один самарянин. Спільне горе об`єднало їх. Прокаженим заборонялося підходити до інших людей, тому що хвороба їхня була заразною. Тому, зупинившись віддалік, вони голосно кричали: "Ісусе Наставнику, помилуй нас".Ісус Христос сказав їм: "Підіть, покажіться священикам". Священики ж оглядали тих, які видужували від прокази, і давали свідоцтва на право проживання у містах і поселеннях. Прокажені пішли до священиків; і, коли йшли, по дорозі очистилися від прокази, тобто зцілилися, стали здоровими.

Номер слайду 11

Один з них, бачачи, що він зцілений, повернувся до Ісуса Христа, голосно славлячи Бога, і, впавши до ніг Христа, дякував Йому. І це був самарянин. Юдеї ж залишилися невдячними. Тоді Ісус Христос сказав: "Чи не десять очистилися? Де ж дев`ять? Чому вони не повернулися віддати славу Богові, тільки іноплеменник цей?"Потім, повернувшись до вдячного самарянина, сказав: "Встань, іди; віра твоя спасла тебе". З цього видно, що ми завжди повинні дякувати Богу за всі Його ласки, які Він нам посилає.(Див.: Луки 17, 11–19)

Номер слайду 12

Як ви думаєте, чому дев`ятеро зцілених не повернулися з вдячністю до Ісуса?(Людина за своєю природою егоїстична. Егоїзм криється у жадібності. Жадібність походить від сатани). Ісус подарував очищення прокаженим ще тоді, коли це зовні не було видно. Його слова виявилися випробуванням віри людей та їх послуху. Ісус пропонує кожному уздоровлення. Нам необхідно взяти для себе приклад від самарянина, який не посоромився, що він з іншої нації, але подякував Ісусові за своє зцілення.

Номер слайду 13

Господь бажає, щоб кожен із нас мав віру Божу, пам’ятаючи про те, що Христос може зцілити не тільки тіло, але й душу людини, тобто звільнити від гріхів, від докорів сумління.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
3.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Герман Таня
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Стефанюк Оксана Ярославівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Розробки уроків
Додано
9 січня 2021
Переглядів
4754
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку