Презентація "Джонатан Свіфт «Мандри Лемюеля Гуллівера». Просвітницькі ідеї у творі"

Про матеріал

визначити ключові ідеї Просвітництва, виявити їх у романі Дж. Свіфта «Мандри Лемюеля Гуллівера»; розвивати словниковий запас старшокласників та навички зв'язного мовлення, критичного мислення, компаративного аналізу художніх творів; виховувати у старшокласників потребу у високих естетичних та гуманних цінностях; актуалізувати пізнавальну діяльність учнів;формувати навички спілкування як в колективі, так і в групах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джонатан Свіфт «Мандри Лемюеля Гуллівера». Просвітницькі ідеї у творі

Номер слайду 2

Проблемне запитання. Чому автор привів свого героя у країну, якої немає на жодній карті? Яку мету він переслідував?

Номер слайду 3

«Лови помилку»Батьківщиною Гуллівера був Лондон. Ще з дитинства Гуллівер мріяв про те, що він стане багатим та знаменитим. Гроші, які надсилав батько, Гуллівер витрачав на їжу та розваги. За освітою Гуллівер був юристом. Судно, на якому Гуллівер відплив з Брістоля 4 травня 1699 р., мало назву «Ластівка». 6. Ліліпути не змогли забрати у Гуллівера його компас.Ім’я, що дали ліліпути Гулліверу, перекладали як Ведмідь-Гора. Гулліверу надали титул нардака — найнижчий титул у державі.9. «Риси обличчя його гострі й мужні; ніс — орлиний, шкіра — оливково-смаглява, постать — струнка; у поводженні — велич» ,— так автор описав Гуллівера. 10. Ворожих партій, котрі існували в Ліліпутії, було 3. Щоб отримати нагороду в Ліліпутії, потрібні були спеціальні знання, розум, вміння орієнтуватися в політиці й економіці.12. Гуллівер залишив Ліліпутію, бо він мріяв побачити нові країни, відкритинові світи.

Номер слайду 4

Самостійна робота з підручником. Ст. 17 – 18.

Номер слайду 5

Робота з таблицею. Ліліпутія та Англія часів Дж. Свіфта{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Ліліпутія. Англія часів Дж. свіфта

Номер слайду 6

Домашнє завдання. Підготувати цитатний матеріал для характеристики образу Гуллівера. Підручник ст. 18 – 33. Запитання 5 (письм.) на ст. 34.

Номер слайду 7

pptx
Додано
10 липня 2018
Переглядів
11680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку