Презентація "Джордж Гершвін" Музика ХХ століття

Про матеріал
Презентація "Джордж Гершвін" допоможе познайомитись з мистецтвом американського композитора ХХ століття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джордж Гершвін. Косенко Тетяна. Лисичанський ліцей № 8

Номер слайду 2

Джордж Гершвін народився 26 вересня 1898 р. у Брукліні (Нью-Йорк), у сім’ї євреїв — емігрантів із України. У 12 років хлопчик почав вчитися грати на піаніно і показав великі здібності до музики. Він рано почав працювати, в 15 років вже грав за гроші в музичному магазині, привертаючи увагу публіки. У 17 років юнака запросили на роботу в музичне видавництво Джерома РЕМІК.

Номер слайду 3

У 1926 році Джордж представив на суд публіки одне зі своїх перших "музичних дітищ" під назвою "Коли ви захочете". Пісня дуже сподобалася відомої в ті часи співачці - Софі Такер. Після її блискучого виконання, Джордж отримав визнання на Бродвеї.  

Номер слайду 4

У 25 років Джордж був визнаним майстром розважальних жанрів. Він також був автором кількох оперет, мюзиклів і джазових пісень. У 1923 році він вперше використав негритянські народні мелодії в одноактовий опері «135 вулиця». 

Номер слайду 5

У 1924 році Джорджа Гершвіна просять написати твір, який поєднував би в собі риси джазу і класичної симфонічної музики. Так і народився його перший шедевр, названий «Рапсодія в стилі блюз». Цей твір зробило Гершвіна одним з найпопулярніших композиторів в США. 

Номер слайду 6

 У 1935 році він написав національну американську оперу «Поргі і Бесс». Саме ця опера стала найвищим творчим досягненням композитора. Вона отримала визнання в світі. Увійшла в репертуар багатьох театрів. Джордж Гершвін навіть став членом Італійської Академії музики. 

Номер слайду 7

Краса українських мелодій надихнула маестро на створення хітів, які стали світовими. 1935 року пан Гершвін написав арію «Літня пора» («Summertime») для опери «Поргі та Бесс». На створення цієї композиції його надихнула українська колискова пісня «Ой ходить сон коло вікон», яку Гершвін вперше почув у Нью-Йорку у виконанні Українського національного хору на чолі з Олександром Кошицем 1929 року. 

Номер слайду 8

Більшість своїх творів композитор написав у співавторстві зі своїм старшим братом поетом Айрою. 

Номер слайду 9

Після довгих робіт над постановкою опери Джордж був сильно виснажений. У 1937 році у піаніста лікарі виявили важку хворобу. Але лікування і операція не дали потрібних результатів. Гершвін помер в 1937 році.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неллі Івануна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 червня 2023
Переглядів
663
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку