Презентація "Е. Андієвська. Сучасна українська письменниця і художниця. Її казки-притчі. «Казка про яян». Прихований повчальний зміст твору.

Про матеріал
Презентація для учнів 6 класу на тему "Емма Андієвська. Сучасна українська письменниця і художниця. Її казки-притчі. «Казка про яян». Прихований повчальний зміст твору. Добро й любов до світу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я бажаю…

Номер слайду 2

Я будую вежу….

Номер слайду 3

Емма Андієвська. Сучасна українська письменниця і художниця. Її казки-притчі. «Казка про яян». Прихований повчальний зміст твору. Добро й любов до світу.

Номер слайду 4

Метаознайомити учнів із неординарною особистістю – Еммою Андієвською допомогти глибше усвідомити притчовий зміст і художню вартість казки розвивати мовлення учнів, мислення, уміння критично працювати з текстом, висловлювати власну думкувиховувати морально-етичні цінності

Номер слайду 5

“Тисячі речей у житті забудете, а тих хвиль, коли вам мама люба чи бабуся оповідала казки, не забудете до смерті”І. Франко

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Полотна Е. Андієвської

Номер слайду 8

Кубик Блума

Номер слайду 9

         Притча – короткий прозовий твір алегоричного змісту з яскраво вираженою мораллю.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

- Куди потрапив пастушок, розшукуючи козу?-Що побачив?- Чому вежі завалювалися?- Яке враження справили на нього й на вас яяни?- Чому вони не відповідали на запитання пастушка?- Чому тільки дідусь почув запитання хлопчика? - Про що розповідав хлопчикові дідусь?- Чому мешканці міста були «майже вічні»?- Чому пастушок не захотів стати яянином?- Як хлопчикові вдалося вибратися з країни? Чому він вирішив забрати дідуся з собою?- Що символізує мішок із самоцвітами?- Діти, а ви знаєте, хто такий киянин, львів’янин, луганчанин?- То хто ж такий яянин?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Егоїст. Альтруїст

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка

Номер слайду 15

Ідейно - тематичний аналіз казки - притчі

Номер слайду 16

Рефлексія

Номер слайду 17

Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя. В. Симоненко

Номер слайду 18

Ніколи не будьте спрямовані лише на своє “Я”, зберігайте в собі чистоту помислів дитинства, і доля вам віддячить новими відкриттями, повнотою життя… Е. Андієвська

Номер слайду 19

Домашнє завдання1.  Вивчити значення поняття  «притча».2. Виконати завдання 1 або 2 на с. 129.3. Прочитати казку «Говорюща риба» на сторінці 130-135.

pptx
Додано
1 березня 2023
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку