Презентація "Екологічна просвіта в дії"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про екологічну діяльність школярів : різноманітні екологічні акції, позакласні заходи, тренінги природоохоронного спрямування. може бути корисна вчителям біології, екології, класоводам і класним керівникам
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенясела Межисить. Екологічна просвіта в дії

Номер слайду 2

Наш девіз «Збережемо свою планету!»Світ прекрасний навколо тебе. Ясне сонце і синє небо. Птахи і звірі, гори і ріки. Нехай він буде таким навіки!Нехай людина добро приносить, Бо світ довкола любові просить!

Номер слайду 3

Наша мета- зберегти довкілля!Періодично в нашій школі готуються виставки малюнків на екологічну тематику.

Номер слайду 4

Виставка Малюнків“Екологія Довкілля”

Номер слайду 5

Охорона первоцвітів. Перші весняні квіти-такі тендітні і беззахисні. Нажаль багато з них опинилися на межі зникнення. Так,у нашому навчальному закладі у рамках екологічної акції учні готували інформацію про первоцвіти, їх важливе значення та про важливість їх збереження і охорони. Окрім цього, провели різноманітні екологічні вікторини, виготовляли стінгазети, креативні листівки, паперові крокуси та виконували малюнки, які інформують про захист ранніх квітучих рослин.

Номер слайду 6

Досліджуємо первоцвіти нашої місцевості

Номер слайду 7

Позакласний захід. Що за квіти-первоцвіти?

Номер слайду 8

Проведення тренінгів на уроках біологіїТренінги на уроках біології- засіб для активізації пізнавальної діяльності учнів. Урок-тренінг  – це урок активного мислення, дослідницької діяльності, творчості та креативності.

Номер слайду 9

Тренінгове заняття “Про що розповів листок”

Номер слайду 10

Проєктна діяльність учнів. Проєкти є практичним утіленням отриманих знань і вмінь під час виконання групової роботи. Мета виконання проєктів – організація самостійної дослідницької роботи учнів під час вивчення біології, створення умов для їх самонавчання, розвитку ініціативи, окреслення інтересів та особистих прагнень. Учні нашої школи також готували екологічні проєкти: спостерігали, досліджували і отримували результати.

Номер слайду 11

екологічний проєкт. Поширення популяції лелеки білого на території села Межисить

Номер слайду 12

Дослідницька діяльністьпроект “Вода –джерело життя”

Номер слайду 13

Дослідницька діяльність. Нітрати-друзі чи вороги?

Номер слайду 14

Навчальні Екскурсії та походи У нашому навчальному закладі щороку проводяться навчально-польові екскурсії та туристичні походи, які мають велике значення в екологічному вихованні особистості. Екскурсії також важливі для накопичення знань про особливості природи рідного краю та орієнтування на місцевості: вміння знаходити взаємозв'язки в природі, спостерігати народні прикмети, пророкувати наслідки діяльності людини. Під час екскурсії учні вчаться взаємодіяти з навколишнім світом.

Номер слайду 15

Навчально-польові екскурсії

Номер слайду 16

Любимо мандрувати…

Номер слайду 17

Рослини-легені планети. Кімнатні рослини у нашій школі – зелена лабораторія, в якій учні ближче знайомляться з живою природою, отримують нові знання про рослини та їх будову, способи розмноження, навчаються найпростішим прийомам догляду за рослинами, в них формуються уявлення про красу. Також наші учні щороку висаджують декоративні кущі та саджанці сосен на ділянках місцевого лісництва.

Номер слайду 18

Догдядаємо за квітами

Номер слайду 19

Акція «Посади дерево»

Номер слайду 20

Любов до рідного краю. Природа нашого краю унікальна й неповторна. Кожен її куточок прекрасний по-своєму. Духмяні пахощі нам дарують розквітлі сади навесні, а літні лісові галявини щедро пригощають лісовими чорницями. Величаві бори та біляві березняки, зустрічаючи пташиним співом, наповнюють грибами наші кошики. Справді, наше Полісся щедре й привітне, проте останнім часом живеться йому нелегко. Одна із головних проблем-нагромадження сміття!Наші вихованці дбають про чистоту подвір’я школи, вулиць села, а також прибережну смугу озера.

Номер слайду 21

Наше озеро-окраса села

Номер слайду 22

Очищення прибережної смуги

Номер слайду 23

Трудова діяльність школярів

Номер слайду 24

Тварини-наші друзіУчні школи турбуються також про братів наших менших, тварин та птахів. Беруть участь у різноманітних акціях.

Номер слайду 25

Зимова акція «годівничка для синички»

Номер слайду 26

Операція «Захисти мурашник»

Номер слайду 27

Турбуємось про мешканців нашого живого куточка

Номер слайду 28

Обережно «віруси!»Всім відомо, що легше запобігти хворобі, ніж лікувати її. А в сьогоднішній непростій ситуації з вірусом потрібно бути особливо обережним!У нашому навчальному закладі учні та вчителі дотримуються простих правил, щоб не захворіти. Виконуємо самі і всім рекомендуємо!

Номер слайду 29

Профілактика вірусів

Номер слайду 30

Профілактика вірусів

Номер слайду 31

Профілактика вірусів

Номер слайду 32

Профілактика вірусів

Номер слайду 33

Все на землі, все треба берегти —І птаха, і звіра, і оту травину. Не чванься тим, що цар природи ти,Бо, врешті, ти — лише його частина! 

Номер слайду 34

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
14 серпня 2021
Переглядів
1014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку