Презентація "Селективний збір сміття"

Про матеріал
Презентація розроблена для легшого засвоєння правильного поводження із побутовими відходами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

За життя без сміття. Підготувала: Костак Олександра Олексіївна

Номер слайду 2

Що таке відходи?Відходи – це будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари, які втратили свої споживчи властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.

Номер слайду 3

Види відходів. Побутові (комунальні);Промислові (відходи виробництва);Небезпечні (токсичні);Радіоактивні.

Номер слайду 4

Щороку людство продукує понад 2 мільярди тон сміття. Це в середньому 200 кілограмів на людину. В країнах активного споживання ця цифра сягає 2 тони на рік на людину. Тобто кожен представник «середнього класу» продукує щороку маленьку вантажівку сміття.

Номер слайду 5

Скільки часу потрібно для розкладання сміття?

Номер слайду 6

Стихійні сміттєзвалища призводять до: Забруднення підземних вод;Створення вибухонебезпечних та пожежонебезпечних умов через утворення метану;Розмноження хвороботворних бактерій, які викликають тяжкі, а інколи смертельні захворювання;Глобального потепління;Збільшення чисельності мишей, щурів, які теж є носіями хвороб;Забруднення великої площі землі.

Номер слайду 7

Як боротися із стіхійними сміттєзвалищами?Правило Три «П»Повторне використання. Помірність. Переробка

Номер слайду 8

Як зменшити негативний вплив відходів на навколишнє середовище?!На 40% можливо зменшити забруднення сортуванням сміття. Якщо всі відходи розділяти за різними категоріями, то можлива вторинна переробка, після чого ми отримуємо багато корисних речей для користування в побуті.

Номер слайду 9

Види відходів. Харчові відходи. Макулатура

Номер слайду 10

Види відходів. Склотара. Метал

Номер слайду 11

Види відходів. Пластик. Небезпечні відходи

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Переробці підлягають: Пляшки і флакони;Кришки, поліетилен, поліпропілен (у вигляді плівки, флаконів або контейнерів);Полістирол;Упаковка Tetra Pak, Pure Pak. Переробці не підлягають: Непрозові кольорові пляшки PET.

Номер слайду 14

На переробку візьмуть сухі і чисті паперові відходи!Переробці підлягають: Білий папір;Картон;Пакувальні коробки і пакети з паперу;Листівки;Газети;Журнали;Зошити і альбоми для малювання. Переробці не підлягають: Вироби з переробленого папіру;Упаковка Tetra Pak, Pure Pak;Магазинні чеки і транспортні квітки;Етикетки;Ламінований і господарський папір.

Номер слайду 15

Тару для переробки необхідно вимити і висушити!Переробці підлягають: Банки;Пляшки;Бита тара. Віконне скло. Переробці не підлягають: Армоване скло;Дзеркала;Кришталь;Кераміка;Жаро- і ударостійке скло.

Номер слайду 16

Алюмінієві і бляшані банки необхідно вимити, висушити і по можлвості зім’яти!Переробці підлягають: Бляшані банки від консервів, чаю, кави, цукерок;Алюмінієві банки від напоїв;Бляшані кришки;Фольга;Аерозольні баночки. Переробці не підлягають: Небезпечні відходи (батарейки, акумулятори);Фольга з залишками їжі.

Номер слайду 17

Ці відходи можуть бути зібрані у вашому домі, також легко єх компостувати самотійно!Переробці підлягають: Овочі і фрукти;Садові відходи;Обрізки, трава і листя. Переробці не підлягають: Деревина, що використовується для будівництва;Деревне вугілля;Мушлі мідій.

Номер слайду 18

«Охорона природи – це охорона нашого існування, збереження умов нашого буття.»Тетяна Котенко

pptx
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
17 жовтня 2021
Переглядів
1442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку