Презентація екологічного проекту " Подорож маленької краплинки "

Про матеріал
Проект практичного спрямування ,підготовлений до Всесвітнього дня води. Метою проекту є проведення роз*яснювальної роботи серед учнів школи необхідності економити і берегти одне з найбільших і найнеобхідніших багатств природи - воду. Навчати учнів проводити дослідницьку діяльність, співпрацювати з органами місцевого самоврядування, створювати комп*ютерну презентацію на основі зібраних матеріалів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож маленької краплинки. Екологічний проект. Підготували учні 3 класу Бодаквянського НВККерівник: Калюжка В. Г.

Номер слайду 2

Мета проекту. Закріпити й збагатити свої знання про одну з основних складових природи – воду. Навчатися бути спостережливими, допитливими, свідомими у ставленні до найціннішого дару природи, щоб стати в майбутньому дбайливими господарями, а не жити за правилом « Моя хата скраю…» Вести агітаційну роботу серед школярів про необхідність економити воду, як одне з головних правил цивілізованого суспільства.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Робота над проектом

Номер слайду 5

Подорож чарівним світом води1. Вода сповнене таємниць диво природи. У чистому вигляді вона не має ні запаху,ні смаку, ні кольору.2. Вода – чарівниця: вона може перетворюватися на хмари,туман,іній,сніг,лід,дощ,град,росу.3. А ще вона дуже сильна. Говорять, що вода камінь точе. Вона може руйнувати міцні скелі,підточуючи їх,перетворити на пісок.4 Під час землетрусу на морях бувають високі хвилі – цунамі і справжні водяні стовпи – смерчі5. Коли весною тане сніг, вода в ріках підіймається і починається паводок. Через сильні дощі настає повінь,ріки виходять з берегів і можуть затопити цілі міста.

Номер слайду 6

Вода в явищах природи

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Руйнівна вода

Номер слайду 9

Номер слайду 10

В лабораторії пані Крапельки

Номер слайду 11

ВІДКРИТТЯ ЧЕРЕЗ ДОСЛІДИ1. Вода текуча2. Приймає форму посудини ,в яку наливаємо3. Вода – розчинник.Є речовини,які у воді розчиняються, а є речовини, які не мають такої властивості.4. Дослід зі сталевою голкою.5. “Не вір своїм очам”

Номер слайду 12

Номер слайду 13

В ніч на Івана,в ніч на Купала…

Номер слайду 14

Тече річка невеличка…

Номер слайду 15

Станція “ Загадкова”Я і хмара, і туман, і струмок, і океан, і літаю, і біжу, і замерзнуть можу!В огні не горить, у воді не тоне. Всі  мене чекають, а приходжу – ховаються. Взимку – зірочка, на весні – води краплинка. Живе – лежить, помре – побіжить. По якій дорозі півроку їздять на коні, а півроку – без коня?У новій стіні, у круглому вікні, вдень скло розбите – вночі вставлене. Зоря-зірниця, красна дівиця, по небу гуляла, плакала – ридала, Місяць бачив – не підняв, сонце встало – і забрало. Сидить дід за подушками і стріляє галушками.

Номер слайду 16

Найбільша річка України

Номер слайду 17

Ріки України: Дністер, Сіверський Донець

Номер слайду 18

Річки Сейм і Серет

Номер слайду 19

Південний Буг

Номер слайду 20

Ріки Карпат

Номер слайду 21

Річка Сула

Номер слайду 22

Чи так повинні робити справжні господарі?

Номер слайду 23

Інтерв*ю із головою села Болотним О. В.

Номер слайду 24

Зелений патруль

Номер слайду 25

Річка просить допомоги Нам дісталося в користування велике багатство — чудова річка Сула. Давайте вести себе на їх берегах як бережливі і мудрі господарі, а не бездумні варвари. Не даймо загинути річці, річечкам і струмочкам, не бруднімо і не знищуймо їх. Бо де вода – там життя. Друзі природи

Номер слайду 26

Природа – наш дім, а ми господарі в нім?  Той,хто несе сміття,щоб викинути його в лісі, неподалік річки, безсоромно грабує в коморах природи те, що належить дітям і онукам.

Номер слайду 27

Як оберігати воду річок від забруднення? треба оберігати воду річок від забруднення. Потрібно будувати очисні споруди на промислових підприємствах (решітки, сита, фільтри), розчищати замулені джерела, засаджувати деревами та кущами береги річок, озер і ставків, створити прибережні водоохоронні смуги.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Кожна краплина має значення

Номер слайду 30

Вода – основа життя,а чиста вода – основа здоров*я

Номер слайду 31

Вода – найцінніший дарунок природи! Бережи її!

Номер слайду 32

Робота над проектом завершена

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
7 квітня 2019
Переглядів
1380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку