Презентація про раціональне використання води. Тема "Кольори хмар".

Про матеріал
Презентація містить лише фото місцевого матеріалу, без інтернет - ресурсів. Розповідає про значення води у газоподібному стані, вплив екологічних проблем на якість води. Мета: активізувати дослідницьку діяльність школярів, виховувати прагнення до пізнання законів природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хмари над Чижиковом. THE CLOUDS OVER CHYZHYKIVСлайд – фільм про раціональне використання води учня 3 класу Чижиківської ЗОШ I-III ступенів Підберізцівської с/р ОТГ Пустомитівського району Львівської області Тютька Івана Андрійовича, 9 років. Адреса: індекс 81145 вул. Шевченка, 18, с. Чижиків Пустомитівського району. Контактний телефон 0974419412 , E-mail: сhyzhzosh@ukr.net. Керівник: вчитель хімії Тютько Н.І.

Номер слайду 2

Де Марунька в полі лине,Пісню чижик де співаєІ вона в серцях дзвенить. Рідний Чижиків квітуєІ піснями світ чарує…Пісня в небо хай летить!

Номер слайду 3

THE CLOUDS - ARE THE WATERХмари – це вода у газоподібному стані. Великі запаси води, яка може дарувати життя. А може нести загибель. Все залежить від людини.

Номер слайду 4

ARE THE WATER KILLER?У 2008р. безперервні дощі упродовж 1,5 місяці призвели до затоплення пасік в урочищі Іподром. Загинуло більше 50% бджолосімей.

Номер слайду 5

THE BAD WATER TO BIRDSЧерез техногенні аварії на морях і океанах у 2009 р. загинуло 20% птахів Чижикова. Вони не повернулись із вирію.

Номер слайду 6

THE CLOUDS CAN BE PINK IN SUMMERХМАРИ БУВАЮТЬ РОЖЕВИМИ ЛІТОМВИ МОЖЕТЕ У ЦЕ ПОВІРИТИ?Такі барви неба ви побачите на іконах у наших церквах.

Номер слайду 7

RAINY CLOUDSДОЩОВІ ХМАРИПРИРОДА В ОЧІКУВАННІ ГРОЗИТЕМНЕ ГРІЗНЕ НЕБОЧерез парниковий ефект літня спека чергується із холодними аномальними зливами ЛЕГКИЙ ЛІТНІЙ ДОЩНЕБО ЯСНЕ Й ЖАРТІВЛИВЕ

Номер слайду 8

TOMATOS DRINK RAINY WATERПОМІДОРИ П’ЮТЬ ДОЩОВУ ВОДУДощова вода живить улюблені овочі нашої родини. Помідори потребують достатньо води у період дозрівання плодів. А поряд - грядки огірків, перцю, баклажанів…

Номер слайду 9

SOMAHU AND FLOWERS LIKE WARM RAINСОМАХУ І КВІТИ ЛЮБЛЯТЬ ТЕПЛИЙ ДОЩЧорнобривців насіяла мати. У моїм світанковім краю…Екзотична рослина сомаху на Львівщині одержала назву «оцтове дерево»

Номер слайду 10

WE COLLECT RAINY WATER IN BIG DISHES МИ ЗБИРАЄМО ДОЩОВУ ВОДУ У ВЕЛИКИЙ ПОСУДЦя вода використовується для поливу рослинта прибирання будинку

Номер слайду 11

WE CAN SEE THE RAINBOW ON THE CLEANING SKYІ ЗАСЯЄ ВЕСЕЛКА НА УМИТОМУ НЕБІ

Номер слайду 12

THE CLOUDES CAN BE DARK AND VERY ANGRYХМАРИ БУВАЮТЬ ТЕМНИМИ І ДУЖЕ СЕРДИТИМИСтрашним стає небо, коли люди спалюють стерню на полях. Від шкідливих речовин задихаються і рослини, і тварини, і… ті ж люди. Найбільше страждають алергетики.

Номер слайду 13

LET`S LIKE CLOUDS,LET`S LIKE OUR WATERЛюбіть хмаринку і рослинку,І воду, що дана з небес!

Номер слайду 14

THE WATER IS FRIENDТеплі літні дощі живлять квіти, нектар яких приваблює працьовитих бджілок. Чижиків славиться пасіками та медом.

Номер слайду 15

DON`T CONTAMINATE LAKES AND RIVERSНЕ ЗАБРУДНЮЙТЕ ОЗЕРА І РІЧКИУ Чижикові є 1 велике та 3 малі озера. Не викидайте побутові відходи біля водойм. Озеро Бандура очищено від забруднень і стало центром моржування. Чижиків розташований на берегах річок Марунька і Білка. Марунька – притока Білки, яка впадає у Полтву. Не розорюйте берегів річок.

Номер слайду 16

LET`S DISCOVER THE COLORS OF CLOUDSДАВАЙТЕ ДОСЛІДЖУВАТИ КОЛЬОРИ ХМАР

Номер слайду 17

DON`T CONTAMINATE CLOUDSНЕ ЗАБРУДНЮЙТЕ ХМАРНЕ СПАЛЮЙТЕ СУХОЇ ТРАВИ, А ГОТУЙТЕ З НЕЇ КОМПОСТ ДЛЯ РОСЛИН, ЩОБ ХМАРИ НЕ РИДАЛИ ЧОРНИМИ СЛЬОЗАМИ

Номер слайду 18

THE PURPLE CLOUDS IN SPRING AND ORANGE IN AUTUMNБУЗКОВІ ХМАРИ ВЕСНОЮ ТА ПОМАРАНЧЕВІ ВОСЕНИ

Номер слайду 19

EVENING CLOUDS OVER CHIZHIKIVВЕЧІРНІ ХМАРИ НАД ЧИЖИКОВОММОЄ СЕЛО – МОЯ МАЛЕНЬКА БАТЬКІВЩИНА

Номер слайду 20

THE CLOUDS OVER CARPATHIANХМАРИ НАД КАРПАТАМИДІСТАНЬМО РУКАМИ ДО ХМАРГОРИ НАД ХМАРАМИ

Номер слайду 21

THANK YOU FOR ATTENTIONДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
7 квітня 2019
Переглядів
633
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку