Презентація "Експресіонізм – протест і жах перед хаосом буття" (10 клас)

Про матеріал
Презентація до уроку №13 з художньої культури в 10 класі за темою "Експресіонізм – протест і жах перед хаосом буття" за Програмою "Художня культура. 5-9. 10-12 кл" Л.Масол, Н.Миропольської - 2008 р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕКСПРЕСІОНІЗМ- протест і жах перед хаосом життя. Художня культура10 клас. Урок 13 Вч. Бузанова І. М.

Номер слайду 2

Експресіонізм (Від фр. Expression – “виразність») - модерністська течія в західноєвропейському мистецтві, головним чином в Німеччині, першої третини ХХ століття, що склалася в певний історичний період – напередодні Першої світової війни.

Номер слайду 3

Експресіонізмвиник одночасно в різних містах Німеччини як відповідь на поширену думку про дисгармонію між людством і навколишнім світом. Він надихався мистецтвом символістів, але виступав проти академізму і імпресіонізму в живописі.

Номер слайду 4

Коріння мистецтва експресіонізму дослідники знаходять у творчості У. Тернера. Його унікальний стиль передував появі перших робіт в стилі експресіонізм. Також творцем-засновником напряму називають В. Ван Гога.

Номер слайду 5

Світоглядна позиціяіндивідуалістичний протест проти потворного світу;все більше відчуження людини від світу;почуття безпритульності, руйнування та краху.

Номер слайду 6

Характерні рисивідмова від ілюзорного простору;прагнення до площинного трактування предметів;деформація предметів;любов до різких барвистих диссонансів;особливий колорит, що містить в собі апокаліптичний драматизм;тяжіння до містики і песимізм.

Номер слайду 7

Едвард Мунк

Номер слайду 8

Василь Кандинський“Синій вершник” - творче об`єднання представників експресіонізму на початку ХХ ст. у Німеччині.

Номер слайду 9

Василь Кандинський

Номер слайду 10

Картини експресіоністів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Увага!Вам стає незатишно і страшно перед картинами художників-експресіоністів - і вам це не подобається? Не хвилюйтеся, так треба! Експресіоністи якраз і хотіли, щоб вам було незатишно і страшно…

Номер слайду 13

У Німеччині стиль був підданий критиці та заборонений з приходом до влади нацистів у 30-ті роки ХХ ст. Роботи художників були названі недосконалими, які пропагують антимистецтво, неестетичність. Художники-експресіоністи масово виїхали з країни та продовжили розвиток ідей в США і країнах Західної Європи.

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
741
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку