Презентація "Експресіонізм у театрі та музиці. Творчість В. Мейєрхольда та А.Шенберга" (10 клас)

Про матеріал
Презентація до уроків №14 з художньої культури в 10 класі за темою "Експресіонізм у театрі та музиці. Творчість В. Мейєрхольда та А.Шенберга" за Програмою "Художня культура. 5-9. 10-12 кл" Л.Масол, Н.Миропольської - 2008 р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Експресіонізм у театрі та музиціХудожня культура10 клас. Уроки 14-15 Вч. Бузанова І. М.

Номер слайду 2

Всеволод Мейєрхольд. Російський радянський театральний режисер, актор, педагог. Теоретик і практик театрального гротеску. Створив акторську систему, яка отримала назву “біомеханіка”. Народний артист (1923)1874-1940

Номер слайду 3

Всеволод Мейєрхольд. Його провокаційні експерименти в авангардному театрі стали основою сучасного театрального мистецтва.

Номер слайду 4

“Біомеханіка”Це системи вправ, спрямованих на розвиток фізичної підготовленості тіла актора до негайного виконання даного йому акторського завдання.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Всеволод Мейєрхольд. Назавжди залишиться генієм театру, не тільки на Батьківщині, а й в усьому світі. Майстер. Чарівник театру.

Номер слайду 7

Арнольд Шенберг. Австрійський і американський композитор, педагог, музикознавець, диригент, публіцист. Найяскравіший представник музичного експресіонізму, засновник нової віденської школи, автор техніки додекафонії.1854-1951

Номер слайду 8

Додекафонія (Від грец. Δώδεκα - дванадцять і грец. Φωνή - звук) - техніка музичної композиції, що використовує серії з «дванадцяти лише між собою співвіднесених тонів».

Номер слайду 9

“Місячний П`єро”(вокально-інструментальний цикл на вірші А. Жиро )

Номер слайду 10

А. Шенберг-художник. Автопортрет Синій портрет“Погляд “

Номер слайду 11

“Червоний погляд” (1910)Кошмар, стилізація під хижого звіра, портрет фашизму, який прийшов через два десятиліття. Віщування генія? Цікаво, що Шенберг досить рано, вже в 1921 році, звертає увагу на зловісну фігуру Гітлера.

Номер слайду 12

Особисті контакти між А. Шенбергом і В. Кандинским тривали всього кілька років, але їх незвичайна інтенсивність дає можливість заглянути в духовний світ двох геніальних людей, один з яких подолав тональність в музиці, а інший - предметність в живописі.

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
2047
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку