Презентація "Перша світова війна. Посилення соціально-політичних мотивів у творчості митців." (10 клас)

Про матеріал

Презентація до уроку №12 з художньої культури в 10 класі за темою "Перша світова війна. Посилення соціально-політичних мотивів у творчості митців" за Програмою "Художня культура. 5-9. 10-12 кл" Л.Масол, Н.Миропольської - 2008 р.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перша світова війна. Посилення соціально-політичних мотивів у творчості митців. Художня культура 10 клас Урок 12 Вч. Бузанова І. М.

Номер слайду 2

Бліц-опитування. У чому полягало новаторство О. Скрябіна?Назвіть роботи та їх автора:

Номер слайду 3

Що це за споруда і чим вона унікальна?У яких ще сферах людського життя яскраво проявився стиль модерн?

Номер слайду 4

Перша світова війна. Посилення соціально-політичних мотивів у творчості митців

Номер слайду 5

Початок ХХ століття. Нігілізм – філософія, яка заперечує загальноприйняті цінності, ідеали, норми моралі та культури. Криза гуманізму – для суспільства людське життя вже не являло найвищої цінності.

Номер слайду 6

Символи кризового світосприйняття початку ХХ ст. Крах надій і змістовних установок;Зміна ціннісних критеріїв;Моральна переорієнтація;Втрата стабільності та надійності існування.

Номер слайду 7

Перша світова війна. Це і наслідок соціокультурної кризи;Це і передвісник майбутньої глобальної світової катастрофи;“кривава бійня” 1914 – 1918 рр.

Номер слайду 8

1. Тривала понад 4 роки;Кількість країн-учасниць – 38;Кількість мобілізованих – 71 млн. людей;Кількість загиблих – 10 млн. людей;Кількість військовополонених – 8 млн. людей.

Номер слайду 9

2. 3. Масово з`являлись концентраційні табори для військовополонених із жорстокими умовами утримання;Вперше у 1915 р. застосована зброя масового ураження (хімічна – отруйний газ), у результаті чого померлих – 3 тис., з опіками – 7 тис. чоловік;

Номер слайду 10

Мотиви війни у творчості митців. Густав Клімт. Джакомо Балла

Номер слайду 11

Мотиви війни у творчості митців. Отто Дікс

Номер слайду 12

Мотиви війни у творчості митців. Отто Дікс

Номер слайду 13

Модернізм Авангард(-изм)Хронологічно передував авангарду, виник у кінці ХІХ ст. Став породженням революційної епохи початку ХХ ст. Це бунт всередені традицій. Це бунт проти традицій взагалі

Номер слайду 14

Як на Вашу думку: - Чи винесли наступні покоління якісь уроки з подій сторічної давності?- Що потрібно для того, щоб людство не повторювало помилок минулого?Практичне завдання

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
679
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку