Презентація "Електронні ґаджети"

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів. Тема "Електронні ґаджети"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕЛЕКТРОННІ ГАДЖЕТИ

Номер слайду 2

Різновидом енергії, є радіохвилі. Радіохвилями називають електромагнітні коливання з довжиною хвилі більше 1/100 000 метра.

Номер слайду 3

Радіохвилі використовують різні електронні пристрої для передавання інформації, приміром, мобільні телефони обмінюються інформацією з вежею стільникового зв’язку.

Номер слайду 4

Радіохвилі використовують Wi-Fi (вай-фай) роутери для обміну інформацією між комп’ютером, телефоном тощо.

Номер слайду 5

Радіохвилі з довжиною кілька десятків сантиметрів уперше одержав Генріх Герц у 1880-х роках.

Номер слайду 6

Перший успішний пристрій для бездротової передачі інформації винайшов Гульєльмо Марконі 1895 року.

Номер слайду 7

Радіохвилі використовують не лише для зв’язку, але й для визначення розташування певних об’єктів (радіолокатори для повітряних об’єктів), дослідження космічних об’єктів, дослідження середовища, в якому вони поширюються. Також цими хвилями передається телевізійний сигнал.

Номер слайду 8

Радіохвилі зазвичай поширюються прямолінійно зі сталою для певного середовища швидкістю — так зване вільне поширення. Близьким до вільного є поширення радіохвиль у космічному просторі.

Номер слайду 9

Найчастіше для радіозв’язку на далекі відстані використовують короткі хвилі. Вони можуть огинати Землю через те, що відбиваються від іоносфери. Такі хвилі здатні забезпечувати радіозв’язок між найвіддаленішими місцями Землі.

pptx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку