Презентація Естетичне виховання учнів шляхом популяризації книги

Про матеріал
Духовне становлення особистості, духовна культура школярів, формування духовних орієнтацій проходить через засвоєння надбань вітчизняної та світової культури. Презентація розкриває форми та зміст роботи класного керівника для популяризації книги та процесу читання як інструменту розвитку естетичного виховання у учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звітпро роботушкільної бібліотеки Первомайської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №17 ім. Миколи Вінграновськогоза атестаційний період 2013-2018 н.р. Підготувала завідуюча бібліотекою Іщенко Тетяна Василівна

Номер слайду 2

Моя візиткаІщенко Тетяна Василівназавідуюча бібліотекою Первомайської ЗОШ І-ІІІ ст. № 17 ім. Миколи Вінграновськогостаж роботи на посаді– 31 рік Проблема, над якою я працюю«Естетичне виховання учнів шляхом популяризації книги»

Номер слайду 3

Моє кредо:«Шлях до вершини знань – поряд із книгою»

Номер слайду 4

Професія бібліотекаря-бібліографа, чим займається шкільний бібліотекар в школі. Робота наша з вами:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Загальними завданнями бібліотеки є: Головною метою діяльності бібліотеки є :виховання користувача інформацією, створення комфортного бібліотечного середовищаінформаційне забезпечення учасників НВПвиховання інформаційної культури

Номер слайду 7

Я керуюсь наступними правилами:

Номер слайду 8

Основні напрямки нашої бібліотеки є:

Номер слайду 9

Бібліотека нашої школи керується нормативною базою: Конституцією України. Законами України: "Про освіту", "Про загальну середню освіту", "Про бібліотеки і бібліотечну справу"; «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу»Постановами Кабінету Міністрів України; Розпорядженнями Кабінету Міністрів України; Нормативними актами Міністерства освіти і науки; Стандартами бібліографічного опису (ГОСТ 7.1-2003, 7.1:2006, "Положення про мережу освітянських бібліотек".

Номер слайду 10

Впровадження інновацій в шкільну бібліотечну справуІнформаційнеконсультування. Педагогічнеконсультування. Технологічне консультування. Бібліографічнеконсультування. Сталий інтерес до книги. Підтримкаінтересу до книгивпродовж усьогожиття. Поліпшення якості бібліотечногоконсультування

Номер слайду 11

Шкільна бібліотека підпорядковує свою діяльність навчально-виховному процесу

Номер слайду 12

Забезпечення ефективності і результативності функціонування шкільної бібліотеки: Бесіди. Бібліографічні огляди літератури

Номер слайду 13

Забезпечення ефективності і результативності функціонування шкільної бібліотеки: Бесіди-діалоги. Вікторини

Номер слайду 14

Тематичні книжкові полиці нашої бібліотеки:«Навчання та виховання – справа вчителя»«Все починається з вчителя»«Все про навчання та виховання»«На допомогу вчителю»

Номер слайду 15

Форми популяризації книг є оформлення:

Номер слайду 16

Впровадження новітніх технологій у роботу бібліотеки:

Номер слайду 17

Протягом 2013-2018 н.р. в роботі бібліотеки використовувались різні види заходів: вікторини; бесіди-діалоги;бліц-вікторини;бібліографічні огляди літератури;голосні читання.

Номер слайду 18

Бібліотека виступає як:

Номер слайду 19

Бібліотека у 2013-2018 н.р. ставила собі за мету:

Номер слайду 20

Впроваджуючи свою роботу в діяльність шкільної бібліотеки я додержуюсь певних принципів (частина 1):шляхи та засоби підвищення інформаційної культури;формуванні ціннісного ставлення до людей, до праці, мистецтва;створення інформаційного середовища;формуванні у школярів ціннісного ставлення до держави і суспільства;формування бібліотечно-інформаційної компетентності школярів та педагогів;

Номер слайду 21

Принципи (частина 2):формування читацької компетентності та культури школярів;нові підходи до співпраці з вчителями та класними керівниками в реалізації навчально-виховних завдань школи;розвиток у школярів інтересу до довідкової та науково-популярної, художньої та ін. літератури;духовного розвитку учнівської молоді.

Номер слайду 22

Основні завдання шкільної бібліотеки у сучасних умовах:

Номер слайду 23

Організація роботи шкільної бібліотеки базується на принципах:морально-естетичному;духовному;гуманізму ;розумовому ;неупередженості;етичному;фізичному вихованні особистості;демократизму;розвиваючому характері навчання.

Номер слайду 24

Книга – це особливий світ

Номер слайду 25

Керівництво читанням я здійснюю за допомогою таких принципів:популяризація літератури різних галузейприщеплення дітям любові до книгививчення читацьких потреб та інтересівіндивідуальна робота з кожним читачем, яка вимагає цілеспрямованості починаючи з першого знайомства з бібліотекою.

Номер слайду 26

Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга рятує душу … Шевченко Т. Г.

Номер слайду 27

Відкриті бібліотечні уроки:

Номер слайду 28

Відкриті масові заходи:

Номер слайду 29

Відкриті масові заходи (продовження):

Номер слайду 30

Наочна популяризація літератури: Книжкова полиця – найбільш поширений метод масової роботи, за допомогою якого ведеться наочна пропаганда книг. Використання інших форм роботи в бібліотечній справі.

Номер слайду 31

Книга – джерело знань. Книга – постійне джерело знань, здобуте людством протягом віків. Умінню систематично й осмислено читати дітей навчає школа та бібліотека. Зробити все можливе, щоб книга стала улюбленим джерелом праці, знань та інформації – головна мета моєї роботи.

Номер слайду 32

Бібліотека – осередок культури та інформаційний центр:- Бібліотека – є осередком культури, чистоти, святості, інформаційним центром.- книга - єдиний вірний друг і порадник для кожного читача.- В подальшій моїй роботі я буду використовувати інноваційні технології, застосовувати їх на практиці в бібліотечній справі.

Номер слайду 33

Бібліотека – море книг, Бібліотека – храм науки …Переступайте наш поріг,Беріть скарби нетлінні в руки. Ласкаво просимо завітати до бібліотеки Первомайської ЗОШ І-ІІІ ст. №17 ім. Миколи Вінграновського

pptx
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку