Презентація "Етнічні особливості й кухня Бразилії"

Про матеріал
Економічні особливості країни, географічне положення і кліматичні умови. Основні напрями сільського господарства, переробна та харчова промисловість. Населення країни. Набір вихідних продуктів харчування, характерних для кухні Бразилії. Режим харчування та особливості культури харчування (прибори, посуд, особливості застілля).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бразилія

Номер слайду 2

Економічні особливості країни. Економіка Бразилії є індустріально-аграрною, з переважанням промислового сектора. За обсягом ВВП Бразилія є 9-ю країною у світі та 2-ю в Америці. Аграрна галузь є важливою складовою економіки Бразилії. Країна є одним із найбільших виробників і експортерів сільськогосподарської продукції у світі. Основні сільськогосподарські культури Бразилії:кава (1-е місце у світі)какао (5-е місце у світі)цукрова тростина (2-е місце у світі)бавовна (3-є місце у світі)тютюн (3-є місце у світі)апельсини (1-е місце у світі)

Номер слайду 3

Бразилія також є одним із найбільших виробників і експортерів лісоматеріалів, зокрема деревини, целюлози та паперу. Країна є важливим туристичним центром, має різноманітний ландшафт, тропічні ліси, пляжі, історичні пам'ятки та культурні заходи. Економіка Бразилії має ряд проблем, які перешкоджають її подальшому розвитку. До основних проблем належать:низький рівень життя значної частини населеннясоціальна нерівністькорупціяінфляціяполітична нестабільність. Незважаючи на ці проблеми, економіка Бразилії має значний потенціал для розвитку. Країна має великі природні ресурси, висококваліфіковану робочу силу та привабливі інвестиційні можливості.

Номер слайду 4

Географічне положення і кліматичні умови. Бразилія — південноамериканська країна, що лежить у центрі й на сході континенту й займає майже його половину. Загальна площа країни 8 514 877 км², 5,7 % від усієї суші (5-те місце у світі), з яких на суходіл припадає 8 358 140 км², а на поверхню внутрішніх вод — 157 630 км². Площа країни трохи менша ніж площа США (9,629 млн км²) або ніж вся Європа (10,523 млн км²). Бразилія розташована в тропічному поясі, але клімат країни не є однорідним. На півночі країни переважає екваторіальний клімат з високою температурою (в середньому 25-28 °C) і великою кількістю опадів (більше 2000 мм на рік). На півдні країни переважає субтропічний клімат з більш прохолодною зимою (в середньому 15-20 °C) і меншою кількістю опадів (близько 1000 мм на рік).

Номер слайду 5

Основні напрями сільського господарства. Сільське господарство є одним з найважливіших секторів економіки Бразилії. Країна є одним із найбільших виробників і експортерів сільськогосподарської продукції у світі. Основними напрямами сільського господарства Бразилії є: Рослинництво. Тваринництво. Рибальство

Номер слайду 6

Переробна та харчова промисловість. Переробна та харчова промисловість є одним із найважливіших секторів економіки Бразилії. Країна є одним із найбільших виробників і експортерів переробленої харчової продукції у світі. Основними напрямами переробної та харчової промисловості Бразилії є: Виробництво напоїв. Виробництво харчових продуктів. Виробництво тютюнових виробів

Номер слайду 7

Населення країни. Населення Бразилії станом на 2023 рік становить 227 559 417 осіб. Це сьоме місце в світі за чисельністю населення. Бразилія є багатонаціональною країною. Основною етнічною групою є бразильці, які є нащадками португальських колоністів і місцевих індіанців. Іншими етнічними групами є африканці, італійці, німці, японці та інші.

Номер слайду 8

Релігійні і старовинні звичаїКарнавальний парад - щорічний фестиваль, який проходить в Ріо-де-Жанейро і інших містах Бразилії. Карнавальний парад є одним з найбільших у світі фестивалів. Фольклорні танці - Бразилія має багато фольклорних танців, таких як самба, капоейра та інші. Ці танці відображають багату культуру і традиції країни. Святкування Нового року - в Бразилії Новий рік святкують з великим розмахом. Бразильці вірять, що якщо вони кинуться в океан на Новий рік, то це принесе їм удачу в новому році. День Бразилії - 7 вересня в Бразилії святкується День Бразилії, який є національним святом країни. У цей день влаштовуються паради, фестивалі та інші заходи.

Номер слайду 9

Етногенез. Етногенез Бразилії можна розділити на кілька етапів: Доколоніальний етап - період, коли Бразилія була заселена індіанцями. Колоніальний етап - період, коли Бразилія була колонією Португалії. На цьому етапі в Бразилію прибули португальські колоністи і африканські раби. Незалежність - період, коли Бразилія проголосила незалежність від Португалії. На цьому етапі в Бразилію прибули іммігранти з Європи та інших країн світу. Сучасний етап - період, який триває до наших днів. На цьому етапі в Бразилію продовжують приїжджати іммігранти з різних країн світу. В результаті етногенезу Бразилії сформувався бразильський народ, який є багатонаціональним і багатокультурним. Бразильці є нащадками різних етносів, але вони об'єднані спільним бразильським громадянством і культурою.

Номер слайду 10

Набір вихідних продуктів харчування. Бразильська кухня є дуже різноманітною, і в ній використовуються продукти харчування з різних частин світу. Однак деякі продукти є особливо характерними для бразильської кухні. М’ясо. Найпопулярнішими видами м'яса в Бразилії є яловичина, свинина, курка та баранина. Риба і морепродукти Бобові - бобові, такі як квасоля, сочевиця та нут, є важливим джерелом білка в бразильській кухні. Овочі Фрукти - Бразилія є країною з тропічним кліматом, тому фрукти є важливою частиною бразильської кухні. Найпопулярнішими фруктами в Бразилії є апельсини, банани, манго, ананаси та папайя. Зелень

Номер слайду 11

•Спеції - найпопулярнішими спеціями в бразильській кухні є перець чилі, коріандр, орегано і кмин.•Приправи - найпопулярнішими приправами в бразильській кухні є лайм, лимон, часник і цибуля.•Соуси - найпопулярнішими соусами в бразильській кухні є соус чорного перцю, соус кайєнни, соус з манго і соус з авокадо.

Номер слайду 12

Способи кулінарної обробки•Варіння - це спосіб кулінарної обробки продуктів у рідкому середовищі (воді, бульйоні, молоці тощо).•Смаження - це спосіб кулінарної обробки продуктів у маслі або іншому жирі.•Жарка - це спосіб кулінарної обробки продуктів під відкритим полум'ям.•Готування на грилі - це спосіб кулінарної обробки продуктів на спеціальній решітці, розташованій над джерелом тепла.•Запікання - це спосіб кулінарної обробки продуктів в духовці.•Тушкування - це спосіб кулінарної обробки продуктів, при якому вони спочатку обсмажуються, а потім гасяться в невеликій кількості рідини.

Номер слайду 13

Найбільш характерні національні страви, їхні аналоги в інших кухнях, особливості способів оформлення та подачі

Номер слайду 14

Фейжоада — найхарактерніша бразильська страва. У Ріо-де-Жанейро, де вона особливо популярна, фейжоаде готується з чорної квасолі, сушеного м'яса, копченої ковбаси, свинини, часнику, перцю і лаврового листка. Звичайно ця страва подається у глибокій тарілці з борошном маніоку і, за бажанням, з білим рисом. До фейжоаде подаються також порізані скибочками апельсини, капуста і соус з перцю.

Номер слайду 15

Каруру (Caruru) — солоні креветки з гострим соусом, приготованим з червоного перцю і бразильської рослини кіабу.

Номер слайду 16

Фарофа — смажене борошно маніоку

Номер слайду 17

Рис з бобами

Номер слайду 18

Бакальяу — страви з сушеної риби

Номер слайду 19

Ватапа — густий жовтий суп з сухими креветками та часником

Номер слайду 20

Пато но тукупі (Pato no tucupi, качка в соусі з тукупі) — це традиційна бразильська страва, яка зустрічається переважно в районі міста Белен у штаті Пара. Страва складається з відвареної качки (пато по-португальськи) в тукупі.

Номер слайду 21

НапоїМате також відомий як парагвайський чай, — напій, який отримують настоюванням сухого подрібненого листя та гілочок падуба парагвайського у гарячій воді. Пиво Кашаса - горілка зі спирту переробленого цукрового очерету. Кайпіринья - коктейль з кашаси із соком лимона, цукром та льодом.Ґуарана - прохолоджувальний напій з плоду ґуарани

Номер слайду 22

Режим харчування. Сніданок. Сніданок в Бразилії зазвичай легкий і складається з фруктів, йогурту, каші або тосту. Також популярними сніданками є омлет, яєчня і вафлі. Обід. Обід - це основний прийом їжі в Бразилії. Зазвичай на обід подається суп, основна страва і гарнір. Супи в Бразилії можуть бути як м'ясними, так і овочевими. Основними стравами можуть бути м'ясні, рибні, овочеві або бобові страви. Гарніри в Бразилії зазвичай включають рис, картоплю, макарони або гречку. Вечеря. Вечеря в Бразилії зазвичай менша за обід і складається з легких страв, таких як салати, овочеві страви або супи.

Номер слайду 23

Особливості культури харчування Прибори та посуд: Ложки і виделки: Бразильці зазвичай використовують ножі, ложки і виделки для прийому їжі, але традиційно вживають руки для споживання страв, які легко брати руками, таких як суші або коктейлі зі стравами. Тарілки: Зазвичай використовуються стандартні тарілки, але для певних страв можуть використовуватися і традиційні бразильські посудини, зокрема глибокі тарілки для феєраду. Застілля: Сімейні обіди: Споживання їжі в Бразилії має сильний сімейний характер. Обіди можуть бути тривалими та супроводжуватися розмовами та сміхом. Формальні заходи: На офіційних або святкових заходах можуть бути використані традиційні бразильські столи, де страви подаються на більшій кількості тарілок, а стілець зазвичай встановлюється для кожного гостя.

Номер слайду 24

Дякую за увагу

pptx
Додано
16 січня
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку