Презентація "Еволюція ссавців"

Про матеріал
Презентація доповнить додатковою інформацією урок з біології про еволюцію ссавців.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕВОЛЮЦІЯ ССАВЦІВ:становлення класу та причини біологічного прогресу

Номер слайду 2

“І ми, люди, належимо до ссавців… Той розум, яким гордимося ми, є не що інше, як кінцевий продукт еволюції мозку і психіки всього ряду ссавців – від його найпримітивніших представників до людини” В. Г. Гептнер

Номер слайду 3

Класифікація класу Ссавці

Номер слайду 4

Дві версії походження ссавців Від Плазунів Наявність прямого типу у ссавців (враховуючи здатність нижчих звірів відкладати яйця), подальший розвиток справжньої грудної клітки, збереження лівої дуги аорти тощо. На рисунку 1 гекон Від Земноводних Багата на залози шкіра, присутність такого продукта азотистого обміну, як сечовина, багата на залози шкіра та деяких інших ознак. На рисунку 2 жаба озерна

Номер слайду 5

Основні етапи еволюції тварин

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Характерні ознаки класу Ссавці

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Шукаючи сосок. При годуванні в новонаро-джених спрацьовує природнийрефлекс: шукати сосок з тогобоку, з якого доторкнулись до малюка. Маленький сосок. Цуценята, зазвичай, ссуть будь-який сосок, на який натраплять. Сосок – це еластична тканина. Сосок-є своєрідний клапан, який запобігає витіканню молока після годування.

Номер слайду 10

Кобила має два соски між задніми ногами. Вона підштовхує до них новонароджене лоша, яке ссе молоко в середньому чотири рази на годину. Материнство ламатина. Соски самки ламатина, ссавця, що живе у морських водах,розташовані позаду її передніх плавників, тобто біля “пахв”. Малюк ламатина ссе молоко, лежачи біля матері у спокійних водах. Інколи самка притримує плавником свого малюка , щоб його не знесла течія.

Номер слайду 11

Черепи вимерлих ссавців. Недавно вимерлий мешканець печер. Печерний ведмідь був набагато більший за будь-якого сучасного ведмедя. Дивовижна чутливість ссавців Розріз черепа бабуїна дає змогу побачити,яким чином основні чуття ссавців сконцентровані в їхній голові.

Номер слайду 12

Чуття ссавців. Здатність насторожитись. Чимало ссавців,зокремасобаки, мають чудовий слух іздатні повертати вуха у той бік,звідки лунає звук. Цедопомагає точно визначитиджерело звуку. Очі вночіЦей білий кіт має очі різного кольору: одне жовте, друге – голубе. Коли його фотографують зі спалахом, то жовте око відбиває (віддзеркалює) зелений колір вистилаючого шару (тапетуму) задньої стінки ока. Голубе ж око не має тапетуму, тому кровоносні судини під час спалаху надають йому червоного кольору.

pptx
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку