Презентація "Фердінан Віктор Ежен Делакруа""

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва з теми "Фердінан Віктор Ежен Делакруа". Романтизм в живописі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фердінан Віктор Ежен Делакруа(1798-1863) - французький живописець і графік. Виконала: Світлана Зелінська

Номер слайду 2

Фердінан Віктор Ежен Делакруа - ватажок романтичного напряму в європейському живописі. Він очолив національну французьку романтичну школу, відступивши від чітких правил академізму.

Номер слайду 3

“Свобода на барикадах”1830 г. Лувр, Париж. У липні 1830 Париж повстав проти монархії Бурбонів. Делакруа симпатизував цим, і це знайшло відображення в його картині "Свобода на барикадах"Ця картина – своєрідний маніфест волелюбних парижан: жінка з французьким прапором в руці, що закликає захисників барикади на бій, перетворюється на символ свободи.

Номер слайду 4

"Оголена жінка, яка відпочиває на дивані"1825-1826 г. Лувр, Париж«Жінка в білих панчохах» висловлює важливий принцип творчості Делакруа, сформульований ним самим: «Ворог всякому живопису - сіре!» І правда, картина сповнена кольору і світла. Контраст фону, неосвітлених і освітлених просторів картини надають полотну особливу глибину і настрій.

Номер слайду 5

“Букет квітів”1849-1850 г. Лувр, Париж. Е. Деракруа чудово вдавалися не лише портрети і масштабні сюжети, але і куди більш прості картини, які повністю відображають дух романтизму.“Букет квітів” - ідеально вивірена кольорова композиція, поєднання тонких, невагомих штрихів з куди більш сміливими мазками, що відтворює ніжну і щільну текстуру пелюсток.

pptx
Додано
26 квітня 2021
Переглядів
1786
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку