Презентація "Фейки у нашому житті"

Про матеріал
Презентація "Фейки у нашому житті" може бути використана для проведення виховного заходу. Читаючи новини в соціальних мережах, пресі, дивлячись телебачення та слухаючи радіо ми пірнаємо в море інформації. Тому потрібно бути медіаграмотним. У матеріалі містяться посилання на сайти з фейковою інформацією та програми, за допомогою яких можна визначити правдивість відео чи фото. Також матеріал може бути використаний для уроку предмета "Громадянська освіта"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

96 % людей читають лише заголовки, не заглиблюючись у суть питання та не аналізуючи інформації.

Номер слайду 4

ЦІКАВІ ФАКТИ:за одну годину в соціальних мережах ми побачимо стільки людей, скільки не зустріли б за все життя, якби жили 100 років тому;сучасна людина споживає 34 ГБ медійного контенту на день;щодня кожен із нас отримує таку кількість інформації, яку  вміщують 174 друкованих видання;за тиждень ми отримуємо стільки інформації, скільки людина середньовіччя отримувала за все життя.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ФЕЙКИ У НАШОМУ ЖИТТІ

Номер слайду 8

Фейк – це спосіб маніпулювання свідомістю шляхом надання неповної або відверто неправдивої інформації з метою підштовхнути аудиторію до дій або думок, які потрібні маніпулятору

Номер слайду 9

Фейкові новини - від англ. fake news — підроблені / шахрайські / фальшиві новини) — підробка чи імітація новин (маніпулятивне спотворення фактів; дезінформація), яку створено з ігноруванням редакційних норм, правил, процесів, прийнятих у ЗМІ та для впливу на свідомість великої кількості людей.

Номер слайду 10

За методом поширення фейки є: масмедійні фейки (які створюють спеціально для ЗМІ й через них поширюються); мережеві чутки (поширення чужої вигадки через соціальні мережі). За формою розрізняють: фотофейк, відеофейк фейковий журналістський матеріал.

Номер слайду 11

Поради як розпізнати фейкові новини1. Звертайте увагу на джерело. Дослідіть сайт з новиною, його місію, контактні дані.2. Читайте весь матеріал. Заголовки бувають обурливими, щоби привернути увагу.3. Перевірте, хто автор. Чи реальна він особа? Чи можна йому довіряти?4. Перевірте, чи підтверджені джерела. Посилання мають містити заявлену інформацію.5. Перевірте дату публікації. Стара новина може бути нерелевантною поточним подіям.6. Це точно не жарт? Переконайтеся, що це справді новина, а не сатира. Дивіться пункт 1 і 3.7. Зважайте на свої перестороги. Подумайте, як ваші переконання впливають на сприйняття новини.8. Порадьтеся з експертами. Зверніться до одного з надійних джерел із перевірки фактів – наприклад, до сайту Stop. Fake.org .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Найджел Барбер. Nigel Barber

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

В Україні Вирощують ананасиhttps://blogs.korrespondent.net/blog/science/3691256/

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

https://www.youtube.com/watch?v=9df. Wzp7r. YR4&list=PL68w8l. Cu. G53u. RQ1h. W-5 L_ko4zk. Bon3_cc&index=15&app=desktop

Номер слайду 40

https://coronafakes.com/fake/feyk-pro-chip-u-vaktsyni-ta-5g-v-ofitsiynomu-zvernenni-moldovs-koi-tserkvy/

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Джошуа Белл (нар. 9 грудня 1967, Блумінгтон, штат Індіана) — американський скрипаль. Музичні досягнення Белла були в 2007 р. відзначені найвищою нагородою для академічних виконавців США — Премією Евері Фішера. Джошуа Белл грає на скрипці Gibson ex-Huberman роботи Антоніо Страдіварі 1713 року. У експерименті, організованому газетою Вашингтон пост, який не зовсім звичайний для великого академічного музиканта, 12 січня 2007 року Белл одяг бейсболку і грав на скрипці Страдіварі інкогніто як вуличний музикант у вестибюлі станції метро «L'Enfant Plaza» у Вашингтоні, округ Колумбія. Його 43-хвилинний виступ записувався на приховану камеру. З 1097 осіб, які пройшли повз нього, Белл зібрав $ 32,17 з 27 перехожих, тільки один з них впізнав його і лише на сімох він справив особливе враження.

Номер слайду 50

будьте відкритими до знань, уважні до оточуючих, розпізнавайте маніпуляції та критично мисліть,щоб не втратити головного.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сапун Олена Костянтинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Іщенко Ольга Василівна
    Дуже класна й крута презентація! Ви велика молодець! Дякую Вам!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
10008
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку