Презентація "Фізична активність. Режим дня і сну".

Про матеріал
З презентації ви дізнаєтеся про: • фізичну складову здоров’я людини; • правильне чергування навантажень та відпочинку; • сон як важливу фізіологічну потребу людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізична активність. Режим дня і сон. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Наше здоров’я залежить від багатьох чинників. Деякі з них (екологічний стан природи, спадковість) важко або зовсім неможливо контролювати. Але чимало факторів залежать від нашого способу життя. Привівши їх до ладу, ти забезпечиш собі здорове і щасливе життя.

Номер слайду 3

Активний відпочинок — основа збереження і зміцнення здоров’я

Номер слайду 4

Доба має 24 години. 10 годин припадає на сон, 8 годин - на навчання та виконання домашнього завдання, 1 година - на дорогу, 1 година - на прогулянку. І ще 2 години на щоденні рутини (їжа, прибирання, душ, магазин, допомога батькам тощо). Залишилось 2 години: подивитися фільм, почитати книгу, пограти на комп’ютері, пошукати щось в інтернеті та соціальних мережах, поспілкуватися з друзями. А якщо є серйозні

Номер слайду 5

Хронофаги - пожирачі часу. Вони бувають контрольовані (телебачення, комп’ютерні ігри, соціальні мережі, читання, мобільний телефон) та неконтрольовані (затори на дорогах, черги в магазинах).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сон - основна складова здорового життя.

Номер слайду 8

Завдання. З’ясуй за таблицею, скільки має тривати сон у твоєму віці. Чи дотримуються режиму спання у твоїй родині? Поясни рідним, чому важливо висипатися.

Номер слайду 9

Це цікаво. Сучасні дослідження показують, що якість сну останнім часом значно знизилася. Учені пояснюють це так званим «світловим забрудненням». Щоб наш організм підготувався до сну, йому потрібно спостерігати зниження кількості синього світла навколо. Нам конче потрібні сутінки.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Виконайте вдома. Визначте, яка у вас постава (правильна чи неправильна).{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Ознаки правильної постави. Ознаки неправильної постави1. Пряма спина1. Вигнута спина2. Розправлені плечі2. Зведені й опущені плечі3. Піднята голова3. Голова нахилена або висунута вперед4. Живіт підтягнутий4. Живіт випуклий5. Грудна клітка виступає над животом5. Грудна клітка сплющена

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
7 вересня 2023
Переглядів
757
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку